Bitcoin gözünü 80 bin dolara dikti, ralliye hazırlanıyor

Bitcoin gözünü 80 bin dolara dikti, ralliye hazırlanıyor

Bitcoin, madencilerin toparlanması ve balina alımlarının ortasında 80 bin dolarlık ralliye hazırlanıyor.

A+A-

Öncü kripto para birimi Bitcoin, bu hafta yükseliş momentumunda çok kalamadı ve fiyat 68460 $'dan 65450 $'a düştü. Piyasanın ara sıra geri çekilmesi dışında, bu %4,4'lük düşüş, iflas eden kripto borsası Mt. Gox tarafından alacaklılara BTC dağıtımına bağlanabilir.

Bununla birlikte, Bitcoin Spot ETF'lerden önemli miktarda girişe tanık olmaya devam ettiği ve Madenciler kapitülasyon eğiliminden toparlanmayı başardığı için daha geniş eğilim yükselişini sürdürüyor.

Peki Ağustos'ta yeni bir zirve mi geliyor?

Günlük grafiğin analizi, genişleyen kama formasyonunun ortasında son 4 aydır Bitcoin fiyat konsolidasyonunu gösteritor. Teorik olarak, bu grafik düzeni, dinamik direnç ve destek olarak hareket eden iki sapma eğilim çizgisi ile piyasa belirsizliğine işaret ediyor.

screenshot_2-040.jpg

İlginç bir şekilde, BTC fiyatında devam eden toparlanma, Temmuz ayı başındaki tersine dönüşün ortasında, formasyonun alt eğilim çizgisinden başladı. Yükseliş eğilimi varlığı %23 artırarak 65937$'dan işlem görmesini sağlarken, piyasa değeri 1,3 Trilyon $'a yükseldi.

Temmuz ayında ayrıca küresel spot ETF'lere 53.000 BTC girişi görüldü. Balinalar ve uzun vadeli sahipler tarafından yapılan bu benzeri görülmemiş birikim, Bitcoin'in gelecekteki değerine olan güçlü güveni gösteriyor. BTC'nin değerinin düşük olduğunu vurgulayan bir başka metrik de Hash Ribbons'tır. Bu araç Bitcoin'in hash oranının 30 günlük ve 60 günlük hareketli ortalamalarını takip ederek madencilerin teslim olduğu ve toparlandığı dönemleri belirler.

Bu MA eğimleri arasındaki son yükseliş geçişi, Bitcoin madencilerinin klasik bir satın alma işareti olan kapitülasyondan kurtulduğunu gösteriyor. Bu sinyal, özellikle Bitcoin'in geleneksel olarak bir arz şokuna ve madenci ödüllerinin azalması nedeniyle potansiyel fiyat artışına yol açan dördüncü yarılanma olayının ardından çok önemli. Bu nedenle, BTC fiyat tahmini, genel trend çizgisini aşmak ve yükseliş trendinin devamına işaret etmek için daha iyi bir fırsat gösteriyor. Kırılma sonrası ralli, varlığı yakın vadeli 90000 $ hedefine taşıyabilir.

İlgili Haberler