Bitcoin için kabus senaryosu: 50 bin dolara da düşebilir

Bitcoin için kabus senaryosu: 50 bin dolara da düşebilir

60 bin doların altına kadar düşen ve 7 gündür spot ETF'lerde sermaye çıkışı yaşayan Bitcoin 50 bin doların da altını da görebilir.

A+A-

ABD seçimleri ve TÜFE bu yılın ilerleyen dönemlerinde yükseliş faktörü olabilir. Cuma günü açıklanacak olan Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi PCE fiyat endeksi rahatlama sağlayabilir.

Bitcoin (BTC) çift tepe fiyat formasyonu oluşturarak, Fed'in faiz oranı patikasını etkileyebilecek önemli veri açıklaması öncesinde potansiyel bir düşüş eğilimi değişikliğine işaret etti.

Bitcoin'in fiyat yolculuğu bu ay bir rollercoaster gibi hareket etti. Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşarak yaklaşık 70.000 $'a yükseldikten sonra, büyük ölçüde madencilerin daha hızlı satış yapması, yatırımcıların ömür boyu en yüksek seviyelere yakın kar elde etmesi ve ABD'de listelenen spot borsa yatırım fonlarından çıkışlar nedeniyle Nasdaq'ın devam eden yükselişinden ayrışarak 61.000 $'a geriledi.

Fiyat hareketi ikili tepe oluşumunu gösteriyor. İkinci tepe, yükseliş trendinin tükenişini temsil ederken iki tepe arasındaki düşük seviyenin nihai olarak aşılması düşüş trendi değişikliğini teyit eder.

10x Research'ün kurucusu Markus Thielen şu sözleri kaydetti:

"Teknik olarak, bitcoin çift tepe formasyonunu takip ediyor gibi görünürken, destek seviyesi test ediliyor. Bu grafik formasyonu, geçersiz hale gelmediği sürece temel durumumuz olmalıdır. Bu formasyon, 45.000 $ olmasa bile 50.000 $'a kadar bir düşüşü kolayca görebilir" diyor

Thielen, "Evet, ABD seçimleri ve TÜFE bu yıl içinde yükselişe geçmeli, ancak yine de daha sert bir düzeltme yaşayabiliriz" diye ekledi.

Bununla birlikte, Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan Mayıs ayı kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksinin, çekirdek rakamda üç yılı aşkın bir süredir en yavaş aylık ilerlemeyi göstermesi bekleniyor. Bu durum, Eylül ayından itibaren Fed'in faiz indirimlerine devam etmesini güçlendirecek ve potansiyel olarak bitcoin de dahil olmak üzere riskli varlıkların altına bir taban oluşturabilir.

İlgili Haberler