Bitcoin İsrail'i izliyor: İran'ı vurursa deprem yaşanabilir

Bitcoin İsrail'i izliyor: İran'ı vurursa deprem yaşanabilir

İsrail, İran'ın son füze saldırılarına karşılık vermeyi planlarken Bitcoin fiyatı 57.000 $'a kadar düşme riski taşıyor.

A+A-

Popüler analist Justin Bennett'in yakın zamanda yaptığı bir tahmine göre Bitcoin fiyatı 57.000 $'a kadar düşebilir. İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarının ardından amiral gemisi kriptonun 60.000 $'a nasıl düştüğü göz önüne alındığında, İsrail'in İran'a yönelik yakın saldırısı bu fiyat düşüşüne neden olabilir. Bununla birlikte, BTC'nin uzun vadeli görünümü hala yükselişte, çünkü bu dördüncü çeyrekte birkaç kuyruk rüzgarı var.

Bitcoin Fiyatı 57.000 Dolara Düşecek

Bennett, X platformunda BTC'nin 57,000 $'a kadar düşebileceğini öngördü. Bu tahmin, 57.000 ila 58.000 $ arasındaki aralığın Bitcoin'in “yapıcı” kalması için izlenmesi gereken alan olduğunu açıklamasının ardından geldi.

Analist ayrıca, amiral gemisi kriptonun düşüş bölgesinde olduğunu belirterek, BTC fiyatının yükselişe geçmesinin tek yolunun 62.000 $ 'ı geri alması olduğunu belirtti. Analist, o zamana kadar ayıların kontrolde olduğunu ve 60.000 $'ın altına düşme ihtimalinin mümkün olduğunu iddia etti.

Bitcoin fiyatı ve altcoinler şu anda İsrail-İran çatışmasındaki tırmanış sayesinde büyük bir satış baskısıyla karşı karşıya. İran'ın İsrail'i vurmasının ardından BTC 60.000 $'a kadar düşmüş olsa da, o zamandan beri 61.000 $'ın üzerinde bir rahatlama rallisi yaşadı. Ancak Bennett, piyasa katılımcılarını bu ralli konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Analist, 64.700 $ 'lık başarısızlığın satış tarafında bir likidite açtığını belirtti. BTC fiyatının zaten ilk hedefi olan 60.000 $ 'a düştüğünü ve 57.000 $' ın “iş için açık kaldığını” belirtti. İlginç bir şekilde, fiyatın 51.000 $'a düşmesi için bir dava açılabileceğini, ancak şu anda bunun olası olmadığını söyledi.

İsrail'in İran'a karşı başlatacağı yakın saldırı Bitcoin fiyatının 57,000$'a düşmesine neden olabilir. İsrail'den gelen raporlar, ülkenin 1 Ekim'de meydana gelen İran saldırısına yanıt vermeyi planladığı yönünde. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin toplandığı ve Nisan ayında Suriye'de üst düzey bir İranlı generalin öldürülmesine yol açan saldırıdan daha kötü olabilecek bir saldırı planladığı söyleniyor.

İsrail'in İran'a saldırma planı, bunun bölgede tam anlamıyla bir savaşa yol açabileceği endişelerine de yol açtı. Böyle bir gelişme piyasada daha fazla korku ve belirsizliğe yol açarak satış dalgasını tetikleyecek ve fiyatların daha da düşmesine neden olacaktır.

İlgili Haberler