Bitcoin kendisiyle birlikte riskli diğer varlıkları da alaşağı edebilir

Bitcoin kendisiyle birlikte riskli diğer varlıkları da alaşağı edebilir

Bloomberg analisti Mike McGlone, Bitcoin'in 60 bin doların üzerinde kalma mücadelesi verirken ayı piyasasının Bitcoin öncülüğünde riskli varlıklarda etkisini daha fazla hissettirebileceğini anlattı.

A+A-

Bloomberg'de kıdemli emtia stratejisti olarak görev yapan Mike McGlone, kısa süre önce yayınladığı bir yazıda, amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin'in risk varlıklarının zayıflamasına öncülük edebileceği uyarısında bulundu.

Mart ayından bu yana gösterdiği düşük performans, emtia sektörünün yanı sıra borsadan da destek görüyor. Bu yılın başlarında McGlone, makroekonomik faktörler nedeniyle altının Bitcoin'den daha iyi performans gösterebileceğini öngörmüştü.

Durum böyle olmasa da, altın kısa süre önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı. Bu arada, Bitcoin son fiyat düşüşünün ardından toparlanmaya çalışıyor.

Pazar günü, lider kripto para birimi 60.000 $ seviyesini geri aldı. Bununla birlikte, Mart ayında ulaştığı mevcut rekor seviyesini yeniden elde etmekten hala çok uzak. McGlone yakın tarihli bir başka yazısında, "Finansal kriz ve niceliksel gevşemeden doğan Bitcoin, çoğu riskli varlığı bu yılın en yüksek seviyelerine taşıdı ve geri dönüş yolunda da aynı şeyi yapıyor olabilir" dedi.

Bu ayın başlarında McGlone, Bitcoin'in yukarı doğru eğimli 200 günlük hareketli ortalamasının altına düştüğüne de dikkat çekmişti ki bu da risk varlıklarının düşüşe geçmiş olabileceğini gösteriyor.

Sabah saatlerinde Bitcoin 58.611 dolardan işlem görüyor. Fed'in yaklaşan faiz indiriminin yükseliş iyimserliği yaratması bekleniyor. Ancak bu kararın, topu tekrar boğaların sahasına sokmayı başarıp başaramayacağı henüz belli değil.

İlgili Haberler