Bitcoin neden 58 bin dolarda takılı kaldı?

Bitcoin neden 58 bin dolarda takılı kaldı?

Bitcoin'in fiyatı yaklaşık yedi gündür 57.815$ ile 61.815$ arasında dalgalanıyor ve 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) 61.662$'da kalıcı direnç sağlıyor. Peki Bitcoin neden 58 bin dolar seviyesine sıkışıp kaldı?

A+A-

Sabah saatlerinde Bitcoin'in (BTC) fiyatı bir saat öncesine göre %0,2 ve düne göre %0,6 düşüşle $58.106,44 seviyesinde bulunuyor. BTC'nin bugünkü değeri yedi gün öncesine kıyasla %5,2 daha düşük.

Ayrıca, son 24 saat içinde, toplam 221,55 milyon $ tutarında 57.708 yatırımcı tasfiye edildi. En yüksek tek likidasyon emri Binance - BTCUSDT'de 10,83 milyon $ karşılığında gerçekleşti.

Glassnode verilerine göre, bitcoin'in son fiyat dalgalanması kısmen “spot talepteki zayıflığa” bağlanabilir. Glassnode, herhangi bir yön eğilimi olup olmadığını görmek için kümülatif hacim deltasını (CVD) analiz ederek Bitcoin spot piyasasındaki mevcut net alış ve satış dengesini hesapladı.

Glassnode'un zincir içi verileri şunu gösteriyor:

“Bitcoin fiyatı ATH'nin Mart ayında belirlenmesinden bu yana piyasa, her büyüklükteki cüzdanın katılımıyla kapsamlı bir arz dağılımı dönemiyle karşı karşıya kaldı. Son birkaç hafta içinde bu eğilim, özellikle ETF'lerle ilişkilendirilen en büyük cüzdan boyutları için tersine dönme belirtileri gösteriyor. Bu büyük cüzdanlar birikim rejimine geri dönüyor gibi görünüyor."

Glassnode'a göre, düzeltilmiş CVD ölçüsü sıfır çizgisini geçip pozitif bölgeye girdiğinde spot piyasadaki talep devam edecek.

Bu gerçekleşirse, BTC konsolidasyondan çıkabilir, 70.000 ila 72.000 $ tedarikçi sıkışıklık bölgesini temizleyebilir ve fiyat keşfine girebilir.

Bitcoin hafta sonuna olumsuz bir havayla giriyor

Önemli bir Bitcoin göstergesi kripto tüccarları arasında yeni endişeler yaratıyor; “düşüş eğilimi” varlığın daha da düşebileceğini gösteriyor.

15 Ağustos tarihli bir X gönderisinde, takma isimli kripto tüccarı Mags, “Bitcoin günlük grafikte az önce düşüş eğilimi gösterdi” diye yazdı.

Mags, BTC'nin 50 günlük basit hareketli ortalaması (SMA) 200 günlük SMA'nın altına düştüğünde ortaya çıkan ve “ölüm kesişmesi” olarak bilinen olumsuz bir sinyalden bahsetti. Mags, bu hareketin “piyasada kısa vadeli zayıflığa” işaret ettiğini belirtti. Yatırımcılar, Bitcoin'in son dönemdeki gücünü genel performansıyla karşılaştırmak için bu çarpı işaretini kullanıyor.

IG piyasa analisti Tony Sycamore adda, “İstikrar kazanmak ve 70 bin dolar civarındaki trend kanalı direncini test etmek için 200 günlük hareketli ortalamayı 62.432 dolardan geri alması gerekiyor.” dedi.

İlgili Haberler