Bitcoin NFT'leri 4 milyar dolarlık satışa ulaşarak rekor kırdı

Bitcoin NFT'leri 4 milyar dolarlık satışa ulaşarak rekor kırdı

Bitcoin NFT'leri piyasadaki düşüşe aldırmaksızın 4 milyar dolarlık satışla rekor kırdı.

A+A-

NFT piyasası Mayıs ayında önemli bir gerileme yaşarken ve toplam satışlar %54 oranında düşerken, Bitcoin blok zinciri üzerine inşa edilen dijital koleksiyonlar bu trende meydan okuyarak toplam satış hacminde yeni bir zirveye ulaştı.

İlk olarak Cointelegraph tarafından bildirilen NFT takipçisi CryptoSlam'ın verilerine göre, Bitcoin tabanlı NFT'ler 4 Haziran'da tüm zamanların satış hacminde 4 milyar doları aştı ve bu rakam hem yasal satışları (3,97 milyar dolar) hem de kendi kendine işlemleri (washing trade) (82 milyon dolar) kapsıyor.

Bitcoin NFT'leri de geçtiğimiz ay satış hacmi bakımından 171 milyon dolar ile Ethereum (159 milyon dolar) ve Solana'yı (90 milyon dolar) geride bırakarak zirveye yerleşti.

Ancak, bu son artışa rağmen, Bitcoin NFT'leri toplam satışlarda Ethereum'un çok gerisinde kalıyor; ETH tüm zamanların NFT satışlarında 43,8 milyar $ gibi şaşırtıcı bir rakama sahip ve piyasada baskın bir konumda. Bitcoin şu anda Ronin blok zinciri (4,2 milyar $) ve Solana'nın (5,5 milyar $) ardından dördüncü sırada yer alıyor.

İlgili Haberler