Bitcoin spot ETF'lere 1 milyar doların üzerinde sermaye girişi oldu

Bitcoin spot ETF'lere 1 milyar doların üzerinde sermaye girişi oldu

ABD Bitcoin spot ETF'leri, piyasadaki düşüş eğilimine rağmen bir haftada 1 milyar doların üzerinde net giriş sağladı.

A+A-

ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler), Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi'nin Ocak 2023'ten bu yana en düşük noktasına gerilemesiyle birlikte kripto piyasalarındaki düşüş eğilimine rağmen geçtiğimiz hafta 1 milyar doların üzerinde net giriş çekti.

Alternative.me'den alınan veriler, kripto para piyasasında özellikle Bitcoin'e yönelik genel yatırımcı duyarlılığını ölçmek için kullanılan bir araç olan Crypto Fear and Greed Index'in Cuma günü "aşırı korku" bölgesi olan 25'e düştüğünü gösteriyor.

TradingView'in verilerine göre, endeks skorundaki düşüş, Bitcoin (BTC) fiyatının bir haftadan uzun bir süredir 60.000 $ seviyesini aşmakta zorlandığı ve 57.000 - 58.000 $ seviyeleri arasında durgunlaştığı bir döneme denk geldi.

Geçtiğimiz hafta endeks, Bitcoin'in 60.000 $ seviyesini geri almasıyla bugün 33'e ulaşana kadar 30'un altında kaldı.

Düşüş momentumuna rağmen, ABD spot Bitcoin ETF'leri başarılı bir hafta kaydetti. SoSoValue'nun verilerine göre, yalnızca Cuma günü ABD spot Bitcoin ETF'lerine 310 milyon dolarlık giriş gerçekleşti ve bu rakam son 5 haftanın en büyük günlük girişine işaret ediyor. BlackRock'ın IBIT'i günlük 120 milyon dolarlık girişle başı çekerken, onu yaklaşık 115 milyon dolarla Fidelity'nin FBTC'si izledi.

SoSoValue verilerine göre, ABD Bitcoin ETF'lerine en son 5 Haziran'da 310 doların üzerinde günlük giriş olmuş ve yatırımcılar bu fonlara 488 milyon dolar yatırmıştı.

Yatırımcılar ABD Bitcoin fonlarına aktif olarak yatırım yaparken, Alman hükümeti Bitcoin'lerini istikrarlı bir şekilde çeşitli kripto platformlarına taşıdı.

Crypto Briefing tarafından bildirildiği üzere, Cuma günü, Alman hükümetine ait olduğu bildirilen cüzdanlar, 3 milyar dolar değerinde Bitcoin'i kripto borsalarına ve OTC ticaret masalarıyla bağlantılı olduğundan şüphelenilen adreslere taşımayı tamamladı. Yine de hükümetin BTC'lerini satıp satmadığı bilinmiyor.

Kripto yatırımcılarının çoğunluğu, birçok balina ve büyük kuruluştan gelen satış baskısının piyasa üzerinde ağırlık oluşturmaya devam etmesi nedeniyle Bitcoin'in kısa vadeli geleceği konusunda hala düşüş eğiliminde.

Şu anki odak noktası Mt. Gox alacaklılarının geri ödemeleri ve Wall Street dip seviyeyi satın alma fırsatını değerlendirebilir.

İlgili Haberler