Bitcoin teknik desteklerini kırdı, sert düşüşünü sürdürüyor

Bitcoin teknik desteklerini kırdı, sert düşüşünü sürdürüyor

Bitcoin likidasyon korkusuyla dört ayın en düşük seviyesine geriledi, eter %9 düştü.

A+A-

Bitcoin Cuma günü son dört ayın en düşük seviyesine gerileyerek, yatırımcıların uzun süredir kayıp olan tokenların feshedilmiş bir Japon borsasından atılmasını ve momentumdan ürken kaldıraçlı oyuncuların daha fazla satış yapmasını beklemesiyle teknik desteklerin altına indi.

Dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyatı %8'den fazla düşüşle 53.523 $'a gerileyerek 55.000 $ civarındaki grafik desteğinin altına indi ve Şubat sonundan bu yana en düşük seviyesini gördü. Nasdaq gibi takip etme eğiliminde olduğu riske duyarlı varlıkların birçoğu şu ana kadar haftalık %12 civarında değer kaybetti.

Basında çıkan haberlerde, on yıl önce çökmeden önce dünyanın önde gelen kripto para borsası olan Mt Gox'un, 2014 yılında token'ın değeri yalnızca yüzlerce dolar olduğu için muhtemel satıcı olarak görülen alacaklılara bitcoin iade etmeye başlayabileceği belirtildi. IG'de bir piyasa analisti olan Tony Sycamore, "Satış baskısı hala başarısız Mt Gox borsasından alacaklıların satışıyla ilgili" dedi ve ekledi:

"Ancak aşağı yönlü ivmelenme, piyasanın alacaklı akışlarının önüne geçmeye çalıştığını gösteriyor."

Analistler ayrıca Joe Biden'ın rakip aday Donald Trump'la kötü bir tartışma performansı göstermesinin ardından Demokratların başkan adayı olarak daha az kripto yanlısı biriyle değiştirilmesi olasılığına ilişkin endişelere de işaret etti. Bitcoin, ABD'de borsa yatırım fonlarının piyasaya sürülmesinin ardından yıla güçlü bir başlangıç yaptı ve Mart ortasında 73.803,25 $'lık rekor bir seviyeye ulaştı. Ancak, o zamandan beri zorlanıyor.

Dijital varlıklar piyasa yapıcısı Keyrock'tan Justin D'Anethan, "Bir süredir aralıkta seyreden ve son zamanlarda bu aralığın alt ucunda yer alan bir varlıkta, fiyatlar düştükçe satmak zorunda kalan çok sayıda marjlı pozisyon var" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu elbette basamaklı bir etki yaratıyor ve fiyatları daha az kaldıraçlı bir piyasada olabileceğinden daha aşağı itiyor."

İlgili Haberler