Bitcoin, Trump'a saygılarını sundu, 27 Temmuz'u bekliyor

Bitcoin, Trump'a saygılarını sundu, 27 Temmuz'u bekliyor

Bitcoin, Trump Sayesinde Yükseldi: Yatırımcılar Olası Başkan İle Birlikte Gelecek Değişikliği Ölçmeye Çalışıyor

A+A-

Bitcoin'in fiyatı, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın dijital varlıklara olan desteği ve Başkan Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilebileceğine dair bazı haberlerin ardından haftanın son işlem günü de yükseldi.

Dow Jones Market Data'ya göre, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin BTCUSD,Cuma günü %6 artışla 67.235 dolara kadar yükseldi ve 13 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin, Mart ayında ulaştığı 73.798 dolarlık rekor seviyesinin hala %8'den fazla altında, ancak bu yıl başından bu yana neredeyse %60 arttı.

Castle Funds'ın baş yatırım sorumlusu Peter Eberle'ye göre, yatırımcılar, bir sonraki ABD başkanlık yönetiminin kriptoya daha dostça yaklaşacağı beklentisiyle Bitcoin'i daha yukarı taşıyor.

Yatırımcılar, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın zafer kazanma ihtimalini yükseltiyor. Trump, geçmişte sektörü sert bir şekilde eleştirmesine rağmen, dijital varlıklara olan tutumunu değiştirdiği için şimdi pro-kripto olarak görülüyor. 

22-009.jpg
Bu arada, Biden yerine yeni bir Demokrat başkan adayı olması durumunda, bu adayın seçimi kazanmak için dijital varlıklara daha dostça yaklaşacağı muhtemel, diyor Eberle.

27 Temmuz'da kripto paralar için önemli etkinlik

Sektör katılımcıları, önümüzdeki hafta Nashville, Tenn.'de düzenlenecek bir Bitcoin konferansında Trump'ın yapacağı konuşmayı da yakından takip edecek. Cumhuriyetçi başkan adayı, 27 Temmuz'da Doğu saatiyle 15:00'te etkinlikte konuşma yapacak.

Bitcoin boğaları, bu konuşmanın kriptoya bir ivme daha kazandırmasını beklerken, NYDIG'in küresel araştırma başkanı Greg Cipolaro, tarihsel verilere dayanarak konferansın geçmişte önemli bir fiyat artışını tetiklemeyeceğini söyledi.

İlgili Haberler