Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor? Kripto Piyasası Düşerken Bu 3 Coin Düşüşe Meydan Okuyor

Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor? Kripto Piyasası Düşerken Bu 3 Coin Düşüşe Meydan Okuyor

Kripto piyasasında düşüşler yaşanırken üç coin topladıkları fonla resmen ayı piyasasına meydan okuyor.

A+A-

 

En büyük kripto para Bitcoin (BTC) dün 59 bin 600 dolara düşerek temmuz ayında bir ralli bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Bu düşüşte, Mt. Gox alacaklılarının 9 milyar dolarlık potansiyel satışının önemli bir piyasa baskısı yaratması etkili oldu.

Ethereum (ETH) da zorluklarla karşı karşıya ve yüzde 4’e yakın bir düşüşle bu haberin yazıldığı saat itibarıyla 3 bin 290 dolar civarında seyrediyor. Yaklaşan bir ETF listesine rağmen, genel piyasa olumsuzluğundan kaynaklanan güçlü satışlar devam ediyor.

Ancak düşüşlerin birden çok nedeni bulunuyor. En büyük nedenlerden biri yaz aylarında olmamız. Çünkü birçok yatırımcının tatil döneminde aktif yatırım yapmaktan kaçınıyor ve yaz aylarında düzenleyici kurumların faaliyetleri artabiliyor. Ayrıca büyük satış baskıları yaz aylarında daha belirgin hale gelebiliyor. Ethereum ETF’leri konusunda henüz net bir tarihin belli olmaması da düşüş nedenleri arasında.

Kripto piyasasında bu düşüşler yaşanırken üç coin topladıkları fonla resmen ayı piyasasına meydan okuyor.

1- PlayDoge (PLAY) – 5,3 Milyon Dolardan Fazla Para Toplayan Tamagotchi İlhamlı P2E Coin’i

PlayDoge (PLAY), kullanıcıların oyuna katılarak PLAY tokenleri biriktirebildiği oyna-kazan (P2E) mobil oyunu aracılığıyla farklı bir yatırım beklentisi sunuyor. PlayDoge token satın alanlar hem oyun oynuyor hem de kripto para kazanıyor.

PLAY, BNB Zinciri üzerinde çalışan oyun içi para birimi olarak işlev görüyor. Oyun, Tamagotchi tarzı bir ortamda oyuncuların evcil hayvanlarına baktıkları ve mini oyunlara katıldıkları için tokenlerle ödüllendirildiği bir oyun.

Ön satış, toplam 9,4 milyar token arzının yüzde 50'sini 40 tur boyunca tahsis ederek 24,4 milyon dolar fon yaratmayı hedefliyor. Her bir tokenin fiyatı şu an 0,00515 dolar ve son turda 0,00539 dolar olacak. Şu anda, projenin erken aşaması göz önüne alındığında umut verici bir gösterge olan topluluktan sağlam bir katılım seviyesi var. Şu anda PlayDoge yüzde 110’luk bir staking getirisi sağlıyor.

PlayDoge'un yol haritası potansiyel olarak yatırımcıları çeken unsurlar arasında. Uygulama testi ve mini oyun beta sürümü ve CEX listelemeleri ile yatırımcıların radarında.

2- WienerAI (WAI) –Yapay Zeka ile Alım Satım Fırsatları Sunan Proje

WienerAI, yapay zekayı (AI) meme coin kültürüyle bütünleştirerek sektöre yeni bir yaklaşım getiriyor. Yapay zeka sektörünün gelişmesi ve gelecek vadetmesiyle WienerAI token satın almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Bu proje, yapay zeka tarafından desteklenen, kullanıcılara işlemleri hızla yürütme ve potansiyel olarak kazançlı anlaşmaları belirleme konusunda yardımcı olan bir alım satım botu içeriyor. Bu bot sayesinde özellikle acemi yatırımcıların bota soru sorarak yatırım fırsatlarını yakalamaları mümkün olabiliyor.

Yatırımcıların gösterdiği büyük ilgi ve güven sayesinde, ön satış başarıyla 7 milyon doları aşan bir şekilde para topladı. Kripto köpek teması ile yapay zeka ilk kez geliştirilmiyor, ancak WienerAI, sosis etrafında dönen tuhaf başlangıcı nedeniyle öne çıkıyor.

Ethereum üzerine inşa edilen bu yapay zeka alım satım botu, işlemleri sadece bir dizi matematiksel hesaplamadan daha fazlası haline getirmeyi amaçlıyor. Bunu yaparken de heyecan verici ve ilgi çekici olmasına dikkat ediyor. Türünün tek örneği olan yapay zeka alım satım botu, en son teknolojiyi birçok dikkat çekici unsurla birleştiriyor. Kapsamlı piyasa analizi, bilgi değerlendirmesi ve alım satım metodolojileri sağlamanın yanı sıra, alım satım botu Ethereum blok zinciri üzerinde çalışıyor.

WienerAI ayrıca projenin güvenliğini sağlamak ve meme coin piyasasında artan rug pull ilişkili riskleri azaltmak için WienerAI, saygın bir blok zinciri güvenlik firması olan Coinsult tarafından da denetimden geçti. Bu denetimle yatırımcılara daha şeffaflık sağlandı.

3- Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – Yüzde 2 bin 200’den Fazla APY Sunan Coin

Shiba Shootout (SHIBASHOOT), kısa süre önce başlattığı ön satışında yaklaşık 500 bin toplayarak kripto yatırımcılarını hızla büyüledi. Projenin klasik çatışmalarda Shiba Inu karakterlerini içeren Vahşi Batı teması, toplulukta yankı uyandırdı. Ancak Shiba Shootout, kripto ödüllü blok zinciri tabanlı bir oyun ve pasif gelir için "Cactus staking protokolü" dahil olmak üzere sağlam ekosistemi ve gerçek faydasıyla öne çıkıyor.

Shiba Shootout token satın almak isteyenler şu anda 0,0194 dolardan tokeni elde edebiliyor. Ancak bu fiyat birkaç saate yükselecek. Bu yüzden ilgili yatırımcıların erken davranması tavsiye ediliyor.

Proje ayrıca, tipik meme coin'in ötesine geçme gücüne katkıda bulunan bir tavsiye programı, zincir üstü oylama ve hayırsever girişimlere sahip bir piyango da sunuyor.

SHIBASHOOT stake mekanizması da verdiği yıllık getiri oranı (APY) ile yatırımcıları çekiyor. Şu anda yüzde 2 bin 200’ün üzerinde APY sunan projede 14,6 milyonu aşkın token halihazırda stake edilmiş durumda. Havuz genişledikçe ise oran düşecek.

Bu yüzden erken davranmak isteyen yatırımcılar ETH, USDT, BNB veya banka kartlarını kullanarak token satın alabilir.

İlgili Haberler