Bitcoin yeniden 60 bin doların altına düşmeye mi hazırlanıyor?

Bitcoin yeniden 60 bin doların altına düşmeye mi hazırlanıyor?

70 bin dolara çıkamadan sert düşüş yaşayan Bitcoin yeniden 60.000 doların altına düşebilir mi?

A+A-

Son aylarda Bitcoin'den gelen boğa ve ayı sinyallerinin ortasında analist Peter Brandt son gönderisinde Bitcoin fiyat tablosunda gözlemlenen endişe verici bir modeli paylaştı. Brandt'a göre Bitcoin düşüş eğiliminde görünüyor. 

Özellikle, Brant tarafından gözlemlenen tutarlı düşük tepe ve dipler, son dönemdeki yükseliş coşkusunun soğumasının bir göstergesi olabilir.

Bitcoin Mart ayında 73.000 $'ın üzerinde bir zirveye ulaştığından beri, varlık bu tüm zamanların en yüksek seviyesini geri alamadı. Özellikle, BTC ne zaman yükselmeye çalışsa, Mart ayındaki zirvesine yaklaşsa, varlık yalnızca 70.000 $ bölgesinde bir tavana çarpıyor ve ardından önceki düşük salınımdan daha düşük işlem görüyor gibi görünüyor.

Bu ardışık düşük tepe ve düşük dip formasyonu geleneksel olarak düşüş eğiliminin bir göstergesi olarak görülüyor. Brandt'ın gönderisi oldukça mantıklı olarak görülebilirken, gönderinin yorum bölümü bunun pek çok kişinin aradığı türden bir içgörü olmadığını gösteriyor. Yorumlar arasında gezinirken, Brandt bu vurgulanan model için eleştirilerle karşılaştı. Bir X kullanıcısı, Brandt tarafından daha iyimser olan önceki yorumlara atıfta bulunarak, Brandt'ın Bitcoin için yükselişinde algılanan tutarsızlıklara özellikle dikkat çekti.

Mevcut Bitcoin Düşüş Trendinin Arkasında Ne Var?

Bitcoin düşüş baskısıyla karşı karşıya. Varlık, son 24 saat içinde %5,1 oranında düşerek, yazı yazıldığı sırada 64 bin dolar seviyelerinden işlem gördü. Bu düşüş, yalnızca geçtiğimiz gün piyasa değerinden 50 milyar dolardan fazla bir miktarı sildi.

İlgili Haberler