Bitcoin'de balinalar hareketlendi, boğa piyasasına güven arttı

Bitcoin'de balinalar hareketlendi, boğa piyasasına güven arttı

Kripto para biriminin büyük sahipleri olan Bitcoin balinaları, blok zinciri verilerine göre boğa piyasasına olan güvenin geri dönüşüne işaret ederek daha fazla coin biriktirme konusunda artan bir iştah gösterdiler.

A+A-

Balina faaliyetlerindeki yeniden canlanma, Bitcoin fiyatının Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ve ardından önemli bir piyasa düzeltmesi yaşamasının ardından geldi.

CryptoQuant, balinaların sergilediği güçlü alım gücünün altını çizerek, mevcut korku ve piyasa belirsizliğine rağmen mevcut fiyatların Bitcoin satın almak ve biriktirmek için uygun olduğuna inandıklarını belirtti.

Analistler, balinaların elinde tuttuğu toplam BTC bakiyesindeki artışla birlikte, balina adresi varlıklarındaki 30 günlük yüzde değişimindeki yükselişe dikkat çekti.

Elinde 1.000 BTC ile 10.000 BTC arasında Bitcoin bulunduranlar (madencilik firmaları ve kripto borsaları hariç) olarak tanımlanan balinalar, boğa piyasaları sırasında daha agresif bir şekilde Bitcoin satın alma eğiliminde olurken ayı piyasaları sırasında satın alma faaliyetlerini azaltıyor.

Mart ayı boyunca balinalar, BTC varlıklarını %9,8'in üzerinde artırdı. Birikim oranları Nisan ayında yavaşlayarak 1 Mayıs itibariyle %4,2'ye gerilemiş olsa da, Bitcoin'in fiyatının %20'nin üzerinde düşerek 57.000 $'ın altına gerilemesiyle aynı döneme denk gelen bu oran 22 Mayıs itibariyle %5,5'e yükseldi.

CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju daha önce balinaların Mayıs ayı başındaki keskin piyasa düşüşü sırasında 47.000 BTC satın aldığını ve bunun da varlığın uzun vadeli beklentilerine olan güvenlerini gösterdiğini belirtmişti.

Balinalar tarafından Bitcoin'e yatırılan para miktarı, mevcut piyasa değerinden ziyade balinaların elindeki tüm coinlerin satın alma zamanına göre toplam değerini dikkate alan "realized cap" metriği aracılığıyla gözlemlendiği üzere, yılın başından bu yana 57 milyar dolardan 122 milyar dolara önemli ölçüde artış gösterdi.

Bitcoin'in fiyatı kısa bir süre önce 68.760$'a yükselerek hafta içinde %3'lük bir artış kaydetti ve piyasadaki yenilenen iyimserliği yansıttı.

Glassnode analistlerinden James Check, Bitcoin ağının toplam gerçekleşen değerinin 578 milyar $ ile rekor seviyeye ulaştığını ve kripto para biriminin sağlam temellerinin altını çizdiğini vurguladı.

Ancak Check, piyasanın boğa piyasasının gerçek coşku evresine girmekten hala uzak olduğuna inanıyor ve mevcut duyarlılığın coşku ile heyecan arasında bir yerde olduğunu öne sürüyor.

İlgili Haberler