Bitcoin'de çöküş başladı mı yoksa sadece bir düzeltme mi?

Bitcoin'de çöküş başladı mı yoksa sadece bir düzeltme mi?

Bitcoin sadece bir ayda değerinden yüzde 20 oranında kayıp yaşadı ve yatırımcısı kara kara Bitcoin'in ilerleyen günlerde nasıl seyredeceğini düşünüyor. Analistler ise ihtiyatlı bir iyimserlik içinde. İşte Bitcoin'e dair son durum...

A+A-

Bitcoin, Kasım 2022'deki FTX çöküşünden bu yana en derin düzeltmeyi gerçekleştirerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 74.000 $ seviyesinden %20'nin üzerinde düşüş yaşadı. Ancak Glassnode analistleri, ihtiyatlı bir iyimserlik içinde.

Glassnode, Bitcoin'in "makro yükseliş trendinin hala tarihteki en dirençli trendlerden biri gibi göründüğünü" ve düzeltmeler yapılmış olsa da bunların nispeten sığ olduğunu belirtiyor. Blok zinciri analiz platformu, bu pozisyonla, madeni paranın likiditenin artmasıyla iyileştiğini ve oynaklığı azalttığını doğruluyor, ancak boğaların destek bulması ve fiyatların yükselmesi için tetikleyiciler temel faktörlerden olacak. Fiyat hareket yapısı destek sunabilse de, fiyat katalizörleri, tarihin gösterdiği gibi, piyasa olaylarıyla ilgili.

Glassnode'un gözlemlediği gibi, Bitcoin için yükseliş anlamına gelen güçlü makro trend, oynaklığı azaltarak yükseliş trendinin korunmasına yardımcı oldu. Blockchain analiz platformunun belirttiği gibi, giderek daha sığ hale gelen düzeltmeler, daha fazla kurum tarafından desteklenen daha olgun bir pazara işaret ediyor.

Güven hala yüksek. Zincir üzerindeki veriler, bir balinanın nispeten düşük fiyatlardan ve coinleri istiflemek için yapılan düzeltmeden faydalandığını ortaya koyuyor.

Balina geçtiğimiz hafta 100 BTC'nin üzerinde alım yaparak bu ay satın aldığı coin miktarını 7.257 BTC'nin üzerine çıkardı. Bu agresif birikim, balinanın, en yüksek seviyesinde bile Bitcoin'in değerinin düşük olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin yeni rekorlara da kapı açabilir. Örneğin, bu hafta eski Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump devam eden kampanyada kripto bağışlarını kabul etmeye başladı. Trump daha önce Bitcoin'i reddettiğinden beri bu duruş değişikliği yükselişe geçti.

Bu gerçekleşirken, Avrupalı düzenleyiciler Bitcoin'i Devredilebilir Menkul Kıymetlere Toplu Yatırım Teşebbüsleri (UCITS) fonlarında yatırım yapılabilir bir varlık olarak onaylamaya açık görünüyor. Bu gerçekleşirse, Avrupa kurumlarından Bitcoin'e daha fazla milyarlarca dolar girebilir.

Morgan Stanley ve BNP Paribas gibi bankacılık devlerinin halihazırda müşterilerinin BTC'ye yatırım yapmalarının yollarını araştırdığı düşünüldüğünde bu hamle çok büyük.

Makro düzeyde bakıldığında, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonun yüksek olduğuna dair endişeleri nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde M2 para arzının artması Bitcoin talebini daha da artırabilir. BTC, altın gibi, arzı deflasyonist olacak şekilde tasarlandığı için enflasyona karşı bir koruma sağlayan güvenli bir liman olarak kabul ediliyor.

Onüç aracı kurumdan altı hisse senedi önerisi

Onüç aracı kurumdan altı hisse senedi önerisi

Borsa İstanbul'da 10 Mayıs 2024'te onüç aracı kurum altı hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o hisseler ve hedef fiyatları

AKSEN hissesi için üç aracı kurum  hedef fiyatı açıkladı

AKSEN hissesi için üç aracı kurum hedef fiyatı açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, Vakıf Yatırım ve Şeker Yatırım Aksa Enerji (AKSEN) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o raporlar...

EREGL hissesi için beş aracı kurum  hedef fiyatı açıkladı

EREGL hissesi için beş aracı kurum hedef fiyatı açıkladı

Vakıf Yatırım, Şeker Yatırım, TEB Yatırım, Alnus Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım, EREGL (Ereğli Erdemir) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler