Bitcoin'de likidite daralıyor: Büyük bir çöküşün habercisi mi?

Bitcoin'de likidite daralıyor: Büyük bir çöküşün habercisi mi?

Bitcoin hala bir konsolidasyon aşamasında yer alıyor ve likidite hala mevcut seviyelerden oldukça uzakta sayılabilir. Peki tüm bunlar Bitcoin için bir çöküşün başlangıcı olarak düşünülebilir mi?

A+A-

Bitcoin'de likidite darlığı sürüyor. Ekim ayının başından bu yana Bitcoin, bir kanalın ortasında ve yukarı ya da aşağı yönlü güçlü bir hareket sergilemedi. Piyasa fiyat aralıklarının çoğunun düz olmasına rağmen, tüm tüccarlar, özellikle üst taraftaki 70.000 $ civarında kırılma noktaları arıyor.

Tüccarlar ve yatırımcılar için 70.000$ Bitcoin için bir direnç seviyesi olarak görülüyor. Eğer Bitcoin bu seviyeyi aşarsa, muhtemelen çok sayıda alım emri çekecek ve böylece daha fazla likidite yaratacak. 70.000 $ işareti, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek rakamlarındaki fiyatlardan bu yana aralığın ötesinde olan psikolojik ve teknik bir seviye.

Piyasa katılımcıları, Bitcoin fiyatını bu seviyeye çıkarmak için gerekli olan anlamlı bir ralliyi endişeyle bekliyor. olumsuz tarafı, çok daha düşük Bitcoin fiyat seviyelerine ulaşılana kadar oldukça sınırlı sayıda likidite kümesi var gibi görünüyor. Piyasanın diğer bölgelerinde yalnızca sınırlı bir parlaklık mevcut ve mevcut işlem bölgesinin çok altına kadar gözle görülür bir satın alma varlığı yok.

Bu güçlü destek yokluğu, Bitcoin fiyat seviyelerini koruyamazsa keskin bir düşüşü tetikleyen olasılıkları artırabilir. Yeterli likidite akışı varken fiyatlar daha değişken hale gelebilir, bu da fiyat dalgalanmalarının çalkantılı olabileceği anlamına gelir.

Bu aralık ne kadar uzarsa, potansiyel likidite kümelerinin muhtemelen daha küçük zaman dilimlerinde ortaya çıkma olasılığı da o kadar artar. Fiyatların uzun süre stabilize olduğu durumlarda, alıcılar ve satıcılar tarafından teklife yönelik yeni ilgi alanları yaratılır. Yine de her iki yönde de daha fazla itme olmazsa piyasa değişken kalabilir, kısa yukarı hareketler ve diğer yönde tersine dönüşler sergileyebilir.

Gerçekten de önümüzdeki birkaç hafta içinde yatırımcıların, Bitcoin ile ilgili bir sonraki büyük hareketi büyük ölçüde etkileyecek jeopolitik meselelerin yanı sıra Fed'in adımlarını dikkatle takip etmeye devam etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler