Bitcoin'de satışlar derinleşti, 50 bin doların da altına düştü

Bitcoin'de satışlar derinleşti, 50 bin doların da altına düştü

Küresel piyasaları etkisi altına alan satış dalgası Bitcoin'i 50 bin doların da altına çekti.

A+A-

Yumuşak verilerin ardından olası bir ABD resesyonuna ilişkin endişelerin finans piyasalarını sarması ve güvenli liman varlıklarına hücumu tetiklemesiyle Bitcoin ve Ethereum Pazartesi günü son ayların en düşük seviyelerine geriledi.

Kripto piyasaları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) bitcoin ve Ethereum'un spot fiyatını takip etmek için borsada işlem gören bir fonu onaylamasının ardından bu yıl bir ivme kazandı.

Ancak son zamanlarda bitcoin, yatırımcıların ABD'de bir resesyonun ufukta belirebileceğinden korkması ve artan jeopolitik endişelerin de etkisiyle küresel hisse senetleri de dahil olmak üzere diğer varlıklarla birlikte düşüşe geçti. Kripto para birimi Mart 2024'teki en yüksek seviyesinden yaklaşık %20 düştü.

IG'de piyasa analisti olan Tony Sycamore son günlerde yaşanan fiyat hareketlerinin Bitcoin ve genel olarak kriptonun yüksek riskli varlıklar olduğuna ilişkin önemli bir hatırlatmada bulunduğunu söyledi.

Bitcoin Şubat sonundan bu yana en düşük seviyesi olan 50 bin doların dahi altını gördü ve Ethereum Ocak ortasından bu yana en zayıf seviyesine geriledi ve en son %16 düşüşle 2.223 $ oldu. Sycamore, Bitcoin'in trend kanalı desteğini 54.000 $/53.000 $ bölgesinde test ettiğini ve "48.000 $'a doğru bu seviyeyi tutması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler