Bitcoin'den Dogecoin'e: İşte sahiplerini zengin eden en iyi kriptolar

Bitcoin'den Dogecoin'e: İşte sahiplerini zengin eden en iyi kriptolar

Kripto para piyasası yine hareketli günlerden geçiyor. Peki hangi kripto para birimini bugüne kadar elinizde tutsaydınız en karlı konumda olurdunuz?

A+A-

Kripto para piyasasında önemli bir analitik içgörü kaynağı olan IntoTheBlock, kısa süre önce farklı kriptoların sahipleri arasındaki kârlılık düzeyine ilişkin bir fikir veren heyecan verici yeni bir rapor yayınladı.

Bu listenin başında, piyasa değerine göre en büyük kripto olan ve hisselerinin %89,11'i kârda olan Bitcoin yer alıyor. Bu büyük rakam sadece Bitcoin'in hala güçlü olduğunu değil, aynı zamanda yatırımcılar arasında kripto paraya olan ilginin de devam ettiğini gösteriyor.

Ethereum geride kalmaya devam ediyor, ancak ona sahip olanların %83,19'unun kâr göstermesi, bu özel altcoin liderinin gücünün ve gelecekteki beklentilerinin bir göstergesi olarak yine çok geride. Ufukta bir Ethereum ETF lansmanı beklentisiyle, bunun piyasada Ethereum için kolayca daha olumlu bir büyümeye yol açabileceği tahmin ediliyor.

Raporda ayrıca, Pepe ve Dogecoin'in başı çektiği, para sahiplerinin özellikle yüksek bir yüzdesini gösteren "memecoinler" de tanımlandı.

IntoTheBlock'a göre, Bitcoin ve Ethereum sahiplerinin yalnızca bir azınlığı kazanç elde etti, ancak bu çok büyük hacimli kripto para birimlerini başından beri ellerinde tutsalar herkes yine de karda olurdu; Popüler-meme coin toplulukları açıkça benzersiz alanlar.

Çoğu durumda karaktersiz ve yükseliş eğilimli olsalar da, Pepe (sahiplerinin %80,57'si kârlı) ve Dogecoin (%74,99) gibi saf memecoinler yatırımcıların ilgisini ve katılımını hala büyük ölçüde yönlendiriyor.

Bu verilerden bazıları, bu iki segmentin - büyük hacimli tokenlar ve memecoinler - günümüzde kârlı kripto varlıklarının aslan payını oluşturduğunu gösteriyor. Bu durum, geleneksel ağır siklet tokenlerin hala istikrar ve büyüme sağladığını, ancak yeni değişken tokenlerin de daha büyük risklerle birlikte çok daha yüksek getiri sunduğunu gösterebilir.

IntoTheBlock'un ekteki infografiğinde gösterildiği gibi, bu analiz piyasa duyarlılığı ve potansiyel yatırım fırsatları hakkında fikir edinmek isteyen yatırımcılar için önemli bir ölçüt. 

İlgili Haberler