Bitcoin'in Coinbase primi fırladı. Bu ne anlama geliyor?

Bitcoin'in Coinbase primi fırladı. Bu ne anlama geliyor?

Piyasa analisti HornHairs, Bitcoin'in iki ay içinde en büyük Coinbase primini gördüğünü belirtti. Bu durum, mevcut rallinin öncelikle spot alımlardan kaynaklandığını gösteriyor.

A+A-

Coinbase primi, Coinbase ve Binance'deki en büyük kripto para biriminin fiyatı arasındaki farkı ölçüyor. Bitcoin'in ABD'nin en büyük borsasında daha yüksek bir fiyata sahip olması, alım baskısından esas olarak ABD'li yatırımcıların sorumlu olduğu anlamına geliyor.
Ayrıca, spot güdümlü rallilerin kaldıraç güdümlü olanlara kıyasla çok daha güvenli olduğu düşünülüyor. Riskli ve spekülatif türev ürünler tarafından yönlendirilen kripto rallileri daha az sağlıklı.

U.Today tarafından bildirildiği üzere, piyasa kısa bir süre önce Almanya'nın doğu kesimindeki bir eyalet olan Saksonya tarafından başlatılan büyük bir satış çılgınlığından muzdaripti. Ancak piyasa bu satışları büyük ölçüde absorbe edebildi.
Özellikle, spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler) bu hafta boyunca yaklaşık 900 milyon dolar çekerek Mayıs ayından bu yana en iyi performansını sergiledi. Bu da ABD'li alıcılar arasında Bitcoin'e yönelik güçlü bir talep olduğunu bir kez daha teyit ediyor.
CoinGecko verilerine göre, piyasa değerine göre lider kripto para birimi, gün içi en yüksek seviyesi olan 60.373 $'a ulaştıktan sonra şu anda 60.019,40 $'dan el değiştiriyor.
Önemli toparlanmaya rağmen, "Korku ve Açgözlülük" duyarlılık göstergesi, son güncellemesine göre 100 üzerinden 30 puanla hala "korku" gösteriyor.
Boğalar, Saksonya'nın Bitcoin satışlarının sona ermesinin ve ABD makro verilerinin cesaret verici olmasının ardından hızlı bir toparlanma umabilir. Ancak, fiyatları daha da yukarı çekebilecek belirgin bir yükseliş katalizörünün eksikliğine ilişkin endişeler de var.
 


İlgili Haberler