Bitcoin'in yeni rekorlar kalmasını sağlayacak üç kritik etken

Bitcoin'in yeni rekorlar kalmasını sağlayacak üç kritik etken

QCP Capital'e göre Bitcoin'de yükseliş sürecek ve bu yükselişin ardında üç kritik neden var.

A+A-

QCP Capital'e göre Bitcoin boğalarının BTC fiyatlarındaki yükseliş trendiyle ilgili endişelenecek çok az şeyi var. BTC fiyatlarında %2'lik bir düşüşe yol açan feshedilmiş borsa Mt. Gox'taki madeni paraların son hareketi, piyasa yörüngesinde önemli bir değişiklikten ziyade geçici bir gerileme olarak görülüyor.

QCP, Bitcoin'in sağlamlığına olan güveni korumak için üç yükseliş nedenini vurguluyor: güçlü ABD hisse senedi performansı, siyasi destek ve yaklaşan Ether ETF'leri.

QCP Capital analistleri, "BTC'nin bu sabah Mt. Gox soğuk cüzdanından hareketi 68.000 $'ın altında bir satışı tetikledi. Bununla birlikte, bu arz kaygısı nöbetleri muhtemelen yıl sonuna doğru daha geniş bir trendde küçük sapmalar olacaktır"

QCP, Bitcoin'in sağlamlığına olan güveni korumak için üç yükseliş nedeninin altını çiziyor:

ABD hisse senetlerinin güçlü performansının kripto piyasasına da yansıması.
ABD başkan adaylarından gelen siyasi destek.
Spot Ether borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) yaklaşan lansmanı.

QCP, iyimserlik için bu nedenlerin erken aşamalarında olduğunu vurguladı. Ether ETF ticareti, bu ayın başlarında ABD düzenleyicileri tarafından sürpriz bir şekilde onaylanmasının ardından henüz başlamadı.

Önemli Noktalar:

Mt. Gox hareketleri nedeniyle son BTC fiyat düşüşü geçici olarak görülüyor. Güçlü ABD hisse senedi performansı ve siyasi destek kripto iyimserliğini artırıyor. Ether ETF'lerinin onaylanması Bitcoin için olumlu görünüme katkıda bulunuyor.

QCP, Bitcoin için 2024'ün güçlü bir ikinci yarısı öngörüsünde yalnız değil. Bir finansal araştırma şirketi olan Fundstrat Global Advisors, Bitcoin'in yılsonuna kadar 150.000 dolara ulaşacağını tahmin ederek oldukça iyimser bir tablo çizdi. Bireysel yatırımcılar da Haziran ayında ivmenin artmasını bekliyor ve bazıları tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 95.000 $'a ulaşılacağını tahmin ediyor.

İlgili Haberler