BlackRock Ethereum ETF 1 milyar dolarlık net girişe ulaşma yolunda

BlackRock Ethereum ETF 1 milyar dolarlık net girişe ulaşma yolunda

BlackRock'ın Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) iShares Ethereum Trust, net girişlerde 1 milyar dolara ulaşan ilk ABD spot Ethereum fonu olabilir.

A+A-

Farside Investors'ın verilerine göre, ETHA kısaltması altında işlem gören bu ETF, piyasaya sürülmesinden sadece üç hafta sonra yaklaşık 901 milyon dolar net sermaye kaydetti ve kilometre taşına ulaşma yolunda ilerliyor.

The ETF Store'un başkanı Nate Geraci, ETHA'nın bu hafta 1 milyar dolarlık girişe ulaşacağından emin olduğunu ve yılın en başarılı altı ETF lansmanından biri olduğunu sözlerine ekledi.

BlackRock'ın Bitcoin fonu iShares Bitcoin Trust ya da IBIT, 1 milyar dolar girişe ulaşan ilk spot Bitcoin ETF'si oldu. Tutarlı ve yoğun girişler sayesinde ETF'nin bu rakamı aşması yalnızca dört gün sürdü. BlackRock'ın ETF verileri, Ethereum için Bitcoin'e kıyasla daha yavaş bir birikim oranına işaret ediyor.

screenshot_1-112.jpg

Ethereum ETF'lerine olan talep artmakla birlikte, henüz Bitcoin ETF'lerinde görülen ilgi düzeyine yaklaşamadı. MarketVector Indexes Dijital Varlık Araştırma ve Strateji Direktörü Martin Leinweber, daha önce yaptığı açıklamada, kısa sürede milyarlarca kişiyi çeken Bitcoin ETF'lerinde görülen önemli girişlere kıyasla Ethereum ETF'lerine daha sınırlı girişler beklediğini söylemişti.

Popüler Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot Ethereum ETF'lerine olan talebin Bitcoin ETF'lerinde görülenin %15 ila %20'si civarında olabileceğini tahmin ediyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler