BlackRock kasasında ne kadar Bitcoin tuttuğunu açıkladı

BlackRock kasasında ne kadar Bitcoin tuttuğunu açıkladı

BlackRock yaptığı son açıklamada elinde ne kadar Bitcoin bulundurduğunu paylaştı.

A+A-

BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), BTC ETF piyasasında üstünlüğü elinde tutuyor. Varlık yöneticisi, Bitcoin'deki mevcut varlıklarını detaylandıran en son rakamlarını yayınladı. Web sitesindeki ürün sayfasına göre, toplam varlıklar 342.000 BTC'nin üzerine çıktı.

BlackRock'ın rekor kıran Bitcoin varlıkları

BlackRock'ın Bitcoin varlığı 31 Temmuz 2024 itibariyle 22.537.283.282,30 $ gibi devasa bir rakama ulaşıyor.
Bu BlackRock için büyük bir kazanım anlamına geliyor ve U.Today'in CEO Larry Fink'in artık kendisini "büyük bir Bitcoin inananı" olarak gördüğünü bildirmesinden birkaç hafta sonra geldi.

Bu, Fink'in dijital varlıkla ilgili daha önceki duruşundan çok önemli bir değişimi temsil ediyor. Ancak Fink, dünyanın önde gelen kripto para biriminin görünürdeki bazı kötüye kullanımlarından bağımsız olarak Bitcoin'in gerçek olduğunu fark ettiğini iddia ediyor.

BlackRock Ethereum ETF'lerine de yöneldi

Finansal dev, önemli bir hamleyle, Ocak ayında büyük ölçüde başarılı olan bir spot Bitcoin ETF'si başlatmak için diğer varlık yöneticilerine katıldı. Bu arada, Bitcoin ETF'leri ile büyük başarı kaydeden BlackRock, spot Ethereum ETF'si için başvuruda bulunmakta hiç zaman kaybetmedi.

Geçtiğimiz ay, şirketin spot Ethereum ETF'si diğer sekiz şirketle birlikte işlem görmeye başladı. Piyasa gözlemcileri, varlığın nasıl performans göstereceğini ve başarısının Bitcoin ETF'ninkini yansıtıp yansıtmayacağını merak ediyor.

Analistler, BlackRock'ın Bitcoin'de olduğu gibi Ethereum'a da fon yatırımı yapacağına inanıyor. Bununla birlikte, büyüme yörüngesinin daha yavaş olabileceğini kabul ediyorlar.

İlgili Haberler