BNB DApp hacimlerinde sert düşüş: BNB de çakılacak mı?

BNB DApp hacimlerinde sert düşüş: BNB de çakılacak mı?

BNB DApp hacimleri bir haftada %25 düşüş yaşadı. Peki BNB fiyatı da bunu takip edecek mi?

A+A-

BNB Chain'in yerel tokenı olan BNB, 10 Ekim'den 11 Ekim'e kadar %4,1 değer kazanarak 555 $ destek seviyesini kısa bir süre test ettikten sonra esneklik sinyali verdi. Daha geniş altcoin piyasası %15,6'lık bir düşüş yaşasa da BNB fiyatı Temmuz ayından bu yana nispeten sabit kaldı. Bu performans, BNB'yi Solana SOL 151,37 $ karşısında 15 milyar $'lık önemli bir piyasa değeri avantajı ile üçüncü en büyük kripto para birimi olarak sağlamlaştırdı.

BNB Chain için Ochain aktivitesi geçtiğimiz hafta %37 oranında düşerek yatırımcılar arasında BNB'nin son dönemdeki üstün performansının sürdürülebilirliği konusunda endişelere yol açtı. Yatırımcılar, özellikle ABD'nin önde gelen borsası ve Web3 cüzdan sağlayıcısı Coinbase ile hızlı ve son derece düşük maliyetli entegrasyon sunan Base ağının piyasaya sürülmesinin ardından, Ethereum'un Layer-2 ölçeklendirme çözümlerinin ilgi görmeye başlamasına temkinli yaklaşıyor.

BNB'nin değerinin kısmen, BNB Zincirinin kendisinde BNB kullanımına olan ihtiyacı azaltabilecek özel launchpad erişimi ve işlem ücreti indirimleri de dahil olmak üzere Binance borsasının sunduğu tekliflerden kaynaklandığı söylenebilir. Ancak, ağ işlem ücretlerinin ötesinde BNB, ekosistemin merkeziyetsiz uygulamalarında (DApp) alım satım, stake etme, yield farming, gerçek dünya varlıkları (RWA), borç verme, launchpad'ler, oyun ve türev piyasaları için yaygın olarak kullanılıyor. BNB Zinciri üzerindeki faaliyetin BNB fiyatını gerçekten destekleyip desteklemediğini değerlendirmek için zincir üzerindeki mevduatları ve ağ ücretlerini temel göstergeler olarak incelemek önemli.

Halihazırda BNB Chain'in kilitli toplam değeri (TVL) 8,1 milyon BNB seviyesinde olup iki ay öncesine kıyasla çok az değişiklik gösterdi. Bununla birlikte, ağ ücretleri 7 Ekim'de sona eren haftada dört yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Bu dönem için 1.880 BNB'lik birikmiş ücretler, bir önceki haftaya kıyasla %56'lık önemli bir düşüşe işaret ediyor.

Ücretlerdeki düşüş temel olarak BNB Chain'deki DApp hacimlerindeki %25'lik düşüşten kaynaklanıyor ve bu da BNB fiyat görünümü için potansiyel bir endişe kaynağı olabilir. Kayda değer düşük performans gösterenler arasında haftalık hacimde %25'lik bir düşüş yaşayan PancakeSwap ve %22'lik bir düşüş yaşayan Uniswap yer alıyor. Buna karşılık, DefiLlama'ya göre, Ethereum DApp'leri aynı dönemde hacimde %9'luk bir düşüş yaşarken, Solana zincir üzerindeki faaliyetlerde %15'lik bir azalma gördü.

Mevduatlarla ilgili olarak, Ethereum'un TVL'si iki ay öncesine göre değişmeyerek 19,2 milyon ETH'de bulunuyor. Bu arada, Solana'nın ağ TVL'si son iki ayda %26'lık bir artışla iki yılın en yüksek seviyesi olan 40,9 milyon SOL'a yükseldi. Özünde, BNB Chain'in faaliyeti rakiplerinin biraz gerisinde kaldı ve bu da BNB'nin daha geniş altcoin piyasasına karşı son zamanlarda gösterdiği üstün performansı desteklemiyor.

Binance Launchpad ne kadar sürdürülebilir?

BNB fiyatını yukarı yönlü sınırlayan faktörlere ek olarak, Binance'in listeleme ücretlerini çevreleyen önemli eleştiriler oldu. BitMEX'in kurucu ortağı ve eski CEO'su Arthur Hayes'e göre, token ihraç edenlerin ~5 milyon $ değerinde BNB satın almaları ve ellerinde tutmaları ve token arzının %16'sına kadarını dağıtmaları gerektiği bildiriliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler