BofA da doğruladı, Nvidia hisseleri %40 daha artış potansiyeli ile yükseliyor

BofA da doğruladı, Nvidia hisseleri %40 daha artış potansiyeli ile yükseliyor

Bank of America (BofA) analistleri Nvidia hisseleri için büyük bir artış potansiyeli öngördüklerini açıkladı.

A+A-

New York borsasında Nvidia hisseleri, teknoloji devinin dalgalı bir haftanın ardından Cuma günü yeniden yükselişe geçmesiyle dikkat çekti. Big Tech kazançlarının yaklaştığı bu dönemde, Bank of America (BofA) analistleri ise Nvidia hisseleri için büyük bir artış potansiyeli öngördüklerini açıkladı.

Cuma sabahı, Nvidia hisseleri %1 artarak 138,30 dolara yükselirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %0,7 artış kaydetti. Geçtiğimiz hafta 134,80 dolardan kapanan Nvidia, hafta boyunca rekor seviyelere ulaştı. Ancak, çip üretim ekipmanı üreticisi ASML’nin zayıf kazanç açıklamasıyla hisseleri bir ara %5 oranında düştü.

Bank of America analistleri, Nvidia hisseleri için hedef fiyatlarını 165 dolardan 190 dolara çıkardı ve hisseyi "Satın Al" notuyla değerlendirdi. Bu hedef, mevcut fiyat üzerinden yaklaşık %40’lık bir artış anlamına geliyor.

Genellikle büyük piyasa değerine sahip şirketler daha istikrarlı işlem görürken, Nvidia için bu durum farklı gelişti. Hisseler, sadece bir hafta içinde 128,74 dolarla 140,89 dolar arasında dalgalandı. DataTrek Research'ten Jessica Rabe, Nvidia'nın son on yılda daha değişken hale geldiğini ve bu süreçte S&P 500'den üç kat daha fazla volatil olduğunu belirtti.

Nvidia hisseleri, bu yıl şimdiye kadar %177 oranında artarken, S&P 500 ve Nasdaq Composite'deki kazançlar %22 seviyesinde kaldı. Özellikle yapay zeka teknolojisine olan talep, Nvidia'nın ürünlerine yönelik ilgiyi artırdı.

Tayvan merkezli TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo, Nvidia'nın yeni nesil Blackwell çiplerine özellikle Microsoft tarafından büyük talep olduğunu vurguladı. Kuo, Microsoft’un yılın dördüncü çeyreğinde bu çiplere olan talebinin ciddi şekilde artmasını beklediğini belirtti.

Yaklaşan büyük teknoloji kazanç sezonunda, yatırımcılar Microsoft, Meta ve Alphabet gibi şirketlerin yapay zeka alanına yapacakları yatırımları yakından takip edecek.

İlgili Haberler