BOFA: DowJones, S&P ve Nasdaq'ta yükseliş güçlenecek

BOFA: DowJones, S&P ve Nasdaq'ta yükseliş güçlenecek

Bofa'nın raporunda "üç ayrı sayısal modeli de Dow Jones, Nasdaq ve S&P'de yukarı trendin güçlendiğine işaret ediyor" ifadeleri yer aldı. 

A+A-

Bank Of America analistlerine göre ABD hisse senetleri piyasası için en iyisi büyümedeki yavaşlamaya paralel olarak şirket karlarında yaşanan artış. 

Bank Of America Securities tarafından yayınlanan bir araştırma notunda, ABD hisse senetleri piyasaları için en iyi senaryonun ekonomik büyümedeki yavaşlama yaşanırken, şirket karlarında artışın sürüyor olması şeklinde nitelendi. 

Bofa'nın araştırma notunda, "GSYİH artışı ve istihdam piyasaları yavaşlarken, şirket karları artıyor ve, Bofa'nın üç ayrı sayısal modeli de borsadaki yukarı trendin güçlendiğine  işaret ediyor" ifadeleri yer aldı. 

S&P endeksi kapsamındaki şirketlerinin yüzde 97'si bilançolarını açıklamışken, hisse başına şirket karları yüzde 7 oranında artış gösterdi ki bu orana dair beklentiler yüzde 3 seviyesindeydi. 

Raporda, "Tarihi verilere bakılacak olursa, GSYİH artışındaki yavaşlama ile şirket karlarındaki artışın birleştiği bu gibi durumlar hisse senedi piyasaları açısından en iyi ortamı oluşturmuştur.Bu durum büyük ölçüde hizmet sektöründeki daralmaya karşın imalat sektöründeki toparlanmadan kaynaklanmaktadır." denildi.