BofA hedef yükseltti, Apple hisseleri iPhone 16 heyecanıyla yükseliyor

BofA hedef yükseltti, Apple hisseleri iPhone 16 heyecanıyla yükseliyor

Bank of America, Apple raporunda hisselerindeki bu yükselişin anahtarının, yaklaşan iPhone yükseltmesi olduğunu açıkladı

A+A-

Apple'ın bir sonraki iPhone'u olan iPhone 16, Wall Street'te yeni bir yükseliş dalgası yaratıyor. Bank of America, hisse başına 256 dolar hedefi belirleyerek Apple hisseleri için fiyat tahminini yükseltti. Bu hedef, hisse senedinin mevcut işlem gördüğü seviyeden yaklaşık %12'lik bir artış anlamına geliyor.

iPhone 16 ve Yapay Zeka Etkisi

Bank of America, Apple raporunda hisselerindeki bu yükselişin anahtarının, yaklaşan iPhone yükseltmesi olduğunu vurguladı. Üretken yapay zeka teknolojileri ve tüketicilerin elindeki eskiyen cihazlar, çok yıllı bir yükseltme döngüsünü tetikleyecek. Diğer analistler de Eylül ayında piyasaya sürülecek olan iPhone 16 hakkında benzer görüşlere sahip.

Yeni iPhone 16, Apple'ın yenilenmiş Siri, metin özetleri ve görüntü oluşturma gibi yapay zeka yetenekleriyle dikkat çekecek. Bu yapay zeka sistemleri, "Apple Intelligence" olarak adlandırılan iOS 18 sürümüyle birlikte gelecek ve yalnızca iPhone 15 ve daha eski modellerde kullanılabilecek.

Apple Hakkında Diğer Analist Görüşleri ve Piyasa Beklentileri

BofA, yaptığı ankete dayanarak, "WWDC sonrası, akıllı telefonlarını 2024'te yükseltme niyetinde olan katılımcıların yüzdesi arttı ve bu durumu olumlu görüyoruz" dedi. Bu artış, kullanıcıların satın alma kararlarında daha fazla güvene işaret ediyor ve Apple Intelligence'ın tanıtılmasıyla güçlenebilir.

Wedbush Securities, yeni iPhone'un sevkiyatının Wall Street beklentilerini aşarak 90 milyona yaklaşacağını tahmin etti. Firmanın hisse senedi için fiyat hedefi ise 275 dolar. Wedbush, iPhone 16'nın özelliklerinin yanı sıra, yeni model için bastırılmış talep olduğunu belirtiyor. 270 milyon iPhone kullanıcısının dört yıldır cihazlarını yükseltmediği tahmin ediliyor.

Çin Pazarı ve Global Talep

Bir yıl önce yatırımcıları endişelendiren Çinli tüketicilerin geri çekilme tehdidi, artık azalmış durumda. Çin'deki alıcılar da Apple ürünlerine talep gösteriyor. Banka, "Çin'de, Eylül-Ekim 2023 ve Mart-Nisan 2024 dönemlerinde iPhone'a yükseltme ilgisinde bir düşüş olsa da, bu etkiler geçiciydi ve Apple hızla pazar payını geri kazandı" dedi.

Apple'ın kullanıcı tabanında hala eski modellerin kullanıldığı ve daha sık yükseltme yapmak isteyen tüketicilerin arttığı tespit edildi. Apple'ın tercih edilme oranı diğer akıllı telefon markalarından daha fazla artış gösterdi.

İlgili Haberler