BofA, hisse senedi yatırımcıları için belirsizlik dönemi tavsiyelerini açıkladı

BofA, hisse senedi yatırımcıları için belirsizlik dönemi tavsiyelerini açıkladı

Belirsizliğin Arttığı Dönemde Yatırımcılar Güvenli Limanlara Yönelmeli: BofA'nın Hisse Strateji Şefi Savita Subramanian'dan Tavsiyeler

A+A-

Bank of America’nın baş hisse senedi stratejisti Savita Subramanian, yatırımcılara artan belirsizlik ortamında riskten kaçınmaları ve güvenli liman olarak kabul edilen temettü hisselerine yönelmeleri gerektiğini söyledi. Subramanian’a göre, finans, kamu hizmetleri ve gayrimenkul gibi sektörlerdeki hisseler bu dönemde cazip fırsatlar sunuyor.

Subramanian, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, "Yatırımcıların güvenli temettü hisselerine odaklanması gerekiyor. Bu belki de en sıkıcı öneri olabilir, ancak bazen 'sıkıcı' iyidir," diye konuştu. Ona göre, bu sektörler, faiz oranlarının düşmesi ve enflasyonun yüksek seyretmesiyle birlikte emeklilerin para piyasası hesaplarından daha güvenli yatırımlara fon aktarmasıyla avantajlı bir konuma gelebilir.

Emekliler İçin Güvenli Limanlar

Subramanian, finans, kamu hizmetleri ve gayrimenkul sektörlerinin, "uzun zamandır olmadığı kadar kaliteli" olduğunu vurguladı. Özellikle emeklilik dönemine giren yatırımcıların "gerçek getiriye" ihtiyaç duyduklarını ve bu sektörlerin, uzun vadeli güvenli kazançlar sağlayabileceğini belirtti.

Subramanian bu yatırım tavsiyeleri, ABD’deki Kasım ayı başkanlık seçimleri ve Federal Rezerv'in bu hafta yapacağı faiz indirimi beklentileriyle artan ekonomik belirsizliklerin ortasında gelmesi açısından önemli. Subramanian, bu dönemde yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini, düşük faizlerin teknoloji sektörüne olan ilgiyi azaltabileceğini ifade etti. Ona göre, pandemi dönemindeki sıfır faizli ortam sona erdi ve teknoloji sektörü üzerindeki baskı artıyor.

Büyük Sermayeli Değer Hisseleri Ön Plana Çıkıyor

Subramanian, yatırımcıların sadece temettü hisselerine değil, aynı zamanda büyük sermayeli değer hisselerine de bakması gerektiğini belirtti. Özellikle bankacılık, gayrimenkul ve enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteren büyük şirketlerin, yüksek faiz oranlarının bulunduğu bir ortamda bile iyi performans gösterebileceğini vurguladı. "Bu şirketler, yüksek reel faiz oranlarına uyum sağlayarak hayatta kalmayı başardılar," dedi.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu hafta faiz oranlarında indirim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. CME FedWatch aracına göre, yatırımcılar özellikle 50 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyor. Ancak, bu kadar büyük bir indirimin ekonomik büyümeyle ilgili endişeleri artırabileceği ve piyasalarda satış baskısına neden olabileceği endişesi de bulunuyor.

Subramanian’ın yatırımcılara verdiği bu güvenli liman önerileri, belirsizliğin hakim olduğu bu dönemde riskten kaçınma stratejisi olarak dikkat çekiyor.

İlgili Haberler