Bofa hisselerin satan ünü yatırımcı hangi hisseleri topluyor

Bofa hisselerin satan ünü yatırımcı hangi hisseleri topluyor

Bu Hisse, Warren Buffett'ın İkinci En Büyük Hissesi Oldu. Peki Bugün Alınmalı mı?

A+A-

Warren Buffett, Berkshire Hathaway'in ikinci çeyrek işlemlerini detaylandıran son 13F raporunun yayınlanmasından önce bile yaptığı bazı işlemlerle manşetlerde yer almıştı. Ancak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunduğu son rapor, sadece alıp sattığı hisselerle ilgili değil, daha büyük bir haberi de ortaya koydu: Buffett'ın en sevdiği hisselerden biri, Berkshire Hathaway portföyünde ikinci sıraya yükseldi ve bu hisse, Buffett'ı takip edenlerin yakından tanıdığı bir isim.

İkinci Çeyrekte Neler Oldu?

13F raporunun yayınlanmasından önce bile yatırımcılar, Buffett'ın Berkshire'ın en büyük hissesi olan Apple'ın bir kısmını sattığını biliyordu. Apple, portföydeki en büyük pozisyon olmaya devam ediyor, ancak portföydeki değeri neredeyse yarı yarıya azaldı; teknoloji devi artık portföyün %29'unu oluşturuyor. Bu hala büyük bir oran ve Buffett'ın Apple'a olan güvenini kaybetmediğini gösteriyor.

Yatırımcıların bildiği bir diğer hisse satışı ise Buffett'ın en sevdiği banka hissesi olan Bank of America'daydı. Daha önce portföydeki en büyük ikinci pozisyon olan bu hisse, ikinci çeyrekte azaltıldı. Ayrıca ünlü yatırımcı Heico ve Ulta Beauty'de yeni pozisyonlar açtı ve mevcut pozisyonlarından bazılarını azaltıp, birkaç yeni hisse satın aldı.

Ancak, Bank of America hisselerinin satışından sonra, yaklaşık 30 yıldır dokunulmamış olan American Express (NYSE: AXP) hissesi, şu anda Buffett'ın portföyünde ikinci en büyük hisse oldu.

Buffett American Express'i Neden Bu Kadar Seviyor?

American Express, Buffett'ın klasik bir hisse senedi tercihi ve Buffett, bu hisseden sıkça övgüyle bahseder. Buffut uzun zamandır American Express'i ve diğer favorisi Coca-Cola'yı asla satmayacağını dile getiriyor.

Buffett, yatırımla ilgili bildiği her şeyi sık sık paylaşır ve bir hisse senedinde ne aradığını açıkça anlatır. Onun formülüne göre, harika bir hisse senedi aramak yerine harika bir iş aramak önemlidir. Büyük bir şirketin hisse senedi zamanla değer kazanırken, şirket de istikrarlı ve kârlı bir şekilde büyür.

Buffett'ın aradığı bir diğer özellik ise, dayanıklı ve uzun vadeli rekabet avantajlarına sahip işletmelerdir. Böyle bakıldığında American Express, niş bir hedef kitleye hitap eden, titiz kredi yönetimi ve en iyi ödül programına sahip köklü bir şirket.

Şirket, her zaman lüks ve esnek bir tüketici kitlesini hedeflemiş ve son yıllarda başarılı bir şekilde daha genç bir kitleye odaklanarak yeni üyelikleri artırmış. Yönetim, bu yıl yaklaşık %10'luk bir gelir artışı ve hisse başına kazançta güçlü bir artış bekliyor ve uzun vadede de benzer sonuçlar hedefliyor.

Buffett, American Express'in “dünya çapındaki” markasından sıkça övgüyle bahseder. Amerikan ekonomisinde önemli bir rol oynayan bu şirket, Buffett'ın yatırım yaptığı diğer işletmeler gibi, uzun vadeli başarı için gereken tüm özelliklere sahip.

American Express, klasik bir banka hissesi olmasa da, kendi kredilerini vererek Visa ve Mastercard gibi rakip kredi kartı ağlarından farklı olarak kapalı devre bir modelle çalışıyor. Bu özellik, Buffett'ın sevdiği bir iş modeli olarak öne çıkıyor. Bankaların çok fazla nakdi olur ve bu da onlara esneklik ve fırsatlar sağlar; harcamaları ve ekonomiyi yönlendirir.

Buffett, yatırım yaparken her zaman dört temel unsuru arar: Anlaşılabilir bir iş modeli, uzun vadeli ekonomik avantajlar, yetenekli ve güvenilir bir yönetim ekibi ve makul bir fiyat etiketi.

American Express, Buffett'ın bu kriterlerine tam olarak uyan bir şirket ve yıllar içinde gösterdiği performans, şirketin uzun vadeli başarı için doğru bir seçim olduğunu kanıtlamış.

Ayrıca, American Express, hissedar değeri yaratma konusunda da kararlı bir yaklaşım sergilemiş. Temettü artışları ve hisse geri alımları, şirketin Buffett'ın yatırım yaptığı diğer şirketlerle ortak bir özelliği.

Son olarak, American Express genellikle S&P 500 ortalamasına göre daha düşük bir değerlemeyle işlem görmekte. Bugün, S&P 500 ortalaması 27 iken, American Express 19 fiyat/kazanç oranıyla işlem görüyor.

Peki American Express Sizin İçin İyi Bir Yatırım mı?

Buffett nadiren değerli hisse senetlerine yöneliyor ve American Express, oldukça değerli bir hisse senedi. Portföyünüze yüksek büyüme potansiyeli olan bir hisse eklemek istiyorsanız, American Express sizin için en uygun seçenek olmayabilir. Ancak, bu şirket, satışlarını ve kârını istikrarlı bir şekilde artırma konusunda güvenilir bir geçmişe sahip ve işlerini sorunsuz bir şekilde sürdürmek için birçok büyüme faktörüne sahip.

Bu nedenle, değer yatırımcıları veya çeşitlendirilmiş bir portföye eklemek için sağlam bir hisse arayan herhangi bir yatırımcı için harika bir seçim. American Express'ten öngörülebilir gelecekte daha fazla büyüme ve artan temettü bekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler