BofA'dan altın satın alan yatırımcılara yeni tavsiye!

BofA'dan altın satın alan yatırımcılara yeni tavsiye!

BofA'dan altın yatırımcılarına uyarı: satın almaya devam edin

A+A-

* Bank of America stratejisti Michael Hartnett, rekor seviyedeki fiyatlara rağmen altın alınmasını tavsiye ediyor.

* Hartnett, Fed'in olası faiz indirimlerinin yeni enflasyonu tetikleyebileceğini ve bunun da altın için yükseliş olacağını söyledi.

*  Altının yılbaşından bugüne yaklaşık %20'lik rallisi ile New York borsasındaki ABD teknoloji hisselerinden daha iyi performans gösteriyor.

Bank of America'nın yatırım stratejisti Michael Hartnett, sarı metal rekor seviyelerde seyretmesine rağmen yatırımcıların altın almaya devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Hartnett, Perşembe günü yayımladığı bir notta, yatırımcılara "merkez bankalarının yaptığını yapmaları... ve altın almaları" gerektiğini ifade etti. 

Hartnett'e göre, Federal Rezerv'in önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği faiz indirimleri, gelecek yıl enflasyonda bir toparlanma riski oluşturabilir ve altın gibi reel varlıklar, tarihsel olarak enflasyon dönemlerinde güçlü performans göstermiştir.

f-019.jpg

Hartnett'in bu yorumları, altın fiyatlarının yılbaşından bu yana yaklaşık %20 artarak S&P 500'ün kazançlarını geride bıraktığı ve teknoloji hisselerinden daha iyi performans sergilediği bir dönemde geldi. Hartnett, altının bu yıl ABD teknoloji hisselerinden daha iyi performans gösteren tek varlık olduğunu vurguladı.

Altının yükselişinin ilginç bir özelliği ise, yatırımcıların bu yükselişi kovalamıyor olması. Altın, bu yıl şu ana kadar net 2,5 milyar dolarlık çıkış yaşadı, bu da yatırımcıların değerli metalin rekor rallisi sırasında kar elde ettikleri anlamına geliyor. Bu da altın alımlarının artık büyük oranda başka yani yeni yatırımcılarbir kesimden geldiğini gösteriyor.

Hartnett, rekor seviyedeki altın fiyatları ile bu negatif çıkışların, "yalnızca eşi benzeri görülmemiş merkez bankası alımlarıyla" açıklanabileceğini belirtti ve 2023 yılında Çin Merkez Bankası'nın en büyük altın alıcısı olduğuna dikkat çekti.

Potansiyel altın ETF'leri arasında, Hartnett'in "en yüksek puan" olarak nitelendirdiği IAUM ve GLDM bulunuyor.

Altının onsu Cuma günü %1,23 artışla 2.547,60 dolardan işlem gördü ve Salı günü ulaşılan gün içi rekor seviyesinin sadece 23 dolar altında kaldı. Fiyatlar o kadar yüksek ki, standart bir külçe altın artık 1 milyon dolara mal oluyor.

İlgili Haberler