BofA'nın kârı zayıf faiz geliri nedeniyle düştü

BofA'nın kârı zayıf faiz geliri nedeniyle düştü

Bank of America (BAC), Salı günü müşteri faiz ödemelerinden elde ettiği gelirin azalmasıyla üçüncü çeyrek kârında düşüş bildirdi.

A+A-

Bank of America (BAC), Salı günü müşteri faiz ödemelerinden elde ettiği gelirin azalmasıyla üçüncü çeyrek kârında düşüş bildirdi. Bankanın hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %0,3 düştü.

Bankalar, müşterilerin para piyasası fonları gibi kazançlı alternatiflere kaçmasını önlemek için yoğun mevduat rekabeti ortasında daha yüksek faiz oranları ödüyor.

BofA'nın net faiz geliri (NII) - bir bankanın kredilerden kazandığı ile mevduatlara ödediği arasındaki fark - üçüncü çeyrekte %3 düşerek 14 milyar dolara geriledi.

Kazançlar, geçen haftaki sonuçları beklentileri aşan rakipleri JPMorgan Chase ve Wells Fargo ile çelişiyor.

BofA'nın kredi zararları için ayırdığı karşılık, bir yıl önceki 1,2 milyar dolardan sonra üçüncü çeyrekte 1,5 milyar dolara yükseldi.

Daha yüksek faiz oranları borçlulara baskı yapıyor ve temerrüt risklerini artırıyor, bu da bankaları bu tür kredi zararlarını karşılamak için daha büyük karşılıklar oluşturmaya yöneltiyor.

Bu arada, Wall Street son aylarda artan güvenin müşterileri borç ve hisse senedi ihraç etmeye teşvik etmesiyle faaliyetlerdeki toparlanmayla desteklendi.

Birleşme ve satın almalardaki canlanma danışmanlık ücretlerini de artırdı, Federal Rezerv'in geçen ay faiz oranını düşürmesi ise daha fazla anlaşma yapmayı teşvik edebilir.

bofa.png

BofA'nın yatırım bankacılığı ücretleri bir yıl öncesine göre %18 artarak 1,4 milyar dolara çıktı.

Moynihan geçen ay yatırım bankacılığı gelirinin genel olarak istikrarlı olmasını beklediğini söyledi.

Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin ikinci büyük bankasının net gelirinin 6,9 milyar dolara veya hisse başına 81 sente düştüğünü söyledi. Bu, bir yıl öncesine göre 7,8 milyar dolar veya hisse başına 90 sentten düşüktü.

İlgili Haberler