BofA'ya göre "uyuyan" bu hisseler canlanacak ve çok kazandıracak

BofA'ya göre "uyuyan" bu hisseler canlanacak ve çok kazandıracak

Bank of America,aynı zamanda satın alınabilecek dört sektör ETF'sine de dikkat çekti.

A+A-

Bank of America’nın öngörülerine göre, yatırımcıların göz ardı ettiği ve sıkıcı olarak nitelendirdiği hisse senetleri, uzun bir durgunluk döneminden sonra piyasada yeniden canlanmaya hazırlanıyor.

Yapay zeka destekli büyüme odaklı şirketlerin gölgesinde kalan bu hisse senetleri, değerlerinin yeniden keşfedilmesiyle artık dikkat çekiyor.

Bank of America stratejisti Savita Subramanian’ın ifadesiyle, “Büyük. Cap. Value,” hisse senetleri, yatırımcıların yeni gözdesi olmaya aday. Banka, bu hisse senetlerinin yirmi yıl süren düşük performansının ardından, ABD piyasasında büyüme hisselerinden daha iyi bir performans sergileyebileceğini öngörüyor.

Değer Hisse Senetleri için Üç Olası Senaryo

Banka, bu gruptaki hisse senetlerinin öne çıkabileceği üç farklı senaryoyu sıralıyor:

  1. Genele Yayılan Kazanç Büyümesi: Uzun süredir yatırım yapılmayan sektörlerde, kalitesiz kazançların ve enflasyonun etkisiyle, verimlilik odaklı şirketlerin 2025 yılına kadar S&P 500’de geniş bir kazanç büyümesi sağlayacağı belirtiliyor. Bu durum, mega-cap teknoloji şirketlerinin ötesinde, farklı sektörlerdeki şirketlerin de değer kazanmasına yol açabilir.

  2. Sert Ekonomik İniş: Eğer ekonomi sert bir iniş yaşarsa, büyüme odaklı hisse senetlerinde yaşanabilecek keskin satışlar, değer hisse senetlerinin göreceli olarak daha iyi performans göstermesine neden olabilir.

  3. Yüksek Faiz Oranları: Banka, daha uzun süre yüksek seviyede kalacak faiz oranlarının, bu gruptaki hisse senetlerine yarayacağını ve performanslarını artıracağını ifade ediyor. Banka, bu durumun yıllık yüzde beş daha üstün performansı destekleyebileceğini belirtiyor.

Yatırımcılar için Değer Odaklı Sektörler

Bank of America, değer ticaretinden yararlanmak isteyen yatırımcılara dört değer odaklı sektör ETF’sine göz atmalarını öneriyor:

  • Kamu Hizmetleri: Kamu hizmetleri sektörü, yapay zekanın gerektirdiği enerjiyi kontrol ediyor ve düşük F/K oranlarıyla dikkat çekiyor.
  • Enerji: Enerji sektörü, piyasa disiplini ve sıkı piyasalardan faydalanarak değer kazanabilir.
  • Bankalar: Bankacılık sektörü, güçlü bilançolar ve kredi verme kapasitesiyle öne çıkıyor.
  • Tüketici Temel Malları: Tüketici temel malları sektörü, son dönemdeki tüketici davranışlarına rağmen değer kazanma potansiyeline sahip.

 

İlgili Haberler