Borsa İstanbul'da 14 aracı kurum 15 hisse önerdi, en çok hangisi kazandıracak?

Borsa İstanbul'da 14 aracı kurum 15 hisse önerdi, en çok hangisi kazandıracak?

Borsada 14 aracı kurum 7-11 Ekim haftasında 15 hisse senedi önerdi. İşte aracı kurumların önerdiği hisse senetleri

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da 18 Ekim ile biten haftayı da kayıpla tamamlayarak haftalık bazda üst üste kayıpla kapanış serisini dörde yükseltti. Endekste 9 bin puanı geçince satışların arttığı görülüyor. Temmuz ortasında 11 bin 500 puanın geçilmesinden sonra başlayan geri çekilmede kayıp yüzde 25 civarında dalgalanıyor.

Kısa vadede güçlü para girişi veya piyasayı canlandıracak iyi bir hikaye olmadığı sürece bu seviyelerde yatay hareket beklentisi daha belirgin. Öte yandan, hisse fiyatlarındaki düşüşün yanında yeni açıklanan mali tablolar ile gelen kazançlar hisse değerlemelerini oldukça cazip duruma getirmiş oldu.

Aracı kurumlar son dönemde yayınladıkları hisse değerleme raporları ile orta ve uzun vadeli yatırımcılar için  önemli bilgiler veriyorlar.7-11 Ekim haftasında da 14 aracı kurum 15 hisse için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı.

En çok rapor açıklanan hisse: Aselsan

Geçtiğimiz hafta, hakkında en çok rapor yayınlanan hisse senedi Aselsan (ASELS) oldu. Toplam 12 aracı kurum ASELS hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. 

as2.png

İki aracı kurumun "Endeks üstü getiri" bir aracı kurumun "TUT", tavsiyesi verdiği ASELS hisselerinde 8 aracı kurum "AL" tavsiyesi verirken, bir aracı kurum hedef fiyat verdi ancak tavsiye açıklamadı. 

ASELS hisseleri için 8 aracı kurum içinde en yüksek hedef fiyatı 89.70 TL ile Deniz Yatırım tarafından verildi.

En çok prim beklenen hisseler

Aracı kurumların geçen hafta açıkladığı raporlar içinde TAV Havalimanları (TAVHL) yüzde 89.79 prim potansiyeli ile en çok prim beklenen hisse oldu. Deniz Yatırım tarafından AL önerisi verilen hisse için 425.50 TL hedef fiyat açıklandı. En az prim beklenen hisse ise Yapı Kredi Yatırım'ın yüzde 1.10 prim potansiyeli ile TUT önerisi verdiği Aselsan (ASELS) hisseleri oldu. 

Toplam 30 ayrı rapor içinde, yüzde 50'den fazla prim beklenen hisseler ise şunlar oldu:

50.png

Aracı kurumların geçen hafta açıkladıkları hisse önerilerinin listesi ise şöyle oldu:

hep.png

 

İlgili Haberler