Borsalar önümüzdeki aylarda çok dalgalı ve değişken olacak!

Borsalar önümüzdeki aylarda çok dalgalı ve değişken olacak!

Wells Fargo'ya göre hisse senedi piyasaları önümüzdeki aylarda daha geniş bir aralıkta muhtemelen "dalgalı ve değişken" olacak.

A+A-

Küresel Hisse senedi piyasaları, 5 Ağustos'taki en düşük seviyelerinden bu yana güçlü bir toparlanma kaydetti; yatırımcılar, başlangıçta beklentilerinin çok altına düşmesi nedeniyle endişe yaratan Temmuz istihdam raporunun ardından güvenlerini hızla yeniden kazandılar.

Rapor, keskin bir ekonomik yavaşlama korkusunu ve Federal Reserve'ün (Fed) faiz indirimlerinde geri planda kaldığı yönündeki spekülasyonları ateşlese de, veriler göründüğü kadar vahim değildi. Hatta bazı yorumcular acilen 75 baz puanlık faiz indirimi çağrısında bulundu.

Ancak Wells Fargo stratejistleri "acil bir kesintiye gerek olmadığına ve bu korkuların abartılı olduğuna" inanıyor.

Son verilerin bu görüşü desteklediğini, ekonomi yavaşlarken resesyon olasılığının düşük kaldığını belirttiler. Üstelik Bloomberg verilerine göre 2024 ve 2025'in geri kalanına ilişkin ortalama kazanç tahminleri son üç ayda biraz yükseldi. Bu iyileşen görünüm, hem hisse senetlerinin hem de tahvillerin toparlanmasıyla piyasa duyarlılığını artırdı.

wells-fargo-001.png

Yine de Wells Fargo, S&P 500 Endeksi'nin Temmuz ortasındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinin sadece %1,5 altına yükselmesi nedeniyle yatırımcıları aşırı iyimser olmamaları konusunda uyarıyor. Endeks, 2025 yıl sonu için 6.000 hedefine doğru potansiyel yükseliş gösterirken, şu anda bu yıl sonu için 5.400 hedefinin üzerinde işlem görüyor.

Stratejistler, "Başka bir deyişle, özellikle rekor SP zirvesine (5.667) çok yakın bir seviyede işlem yaparsak, piyasanın kendi sınırlarını aşabileceğini düşünüyoruz" diye yazdı.

Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer faktör, Stock Trader's Almanac'a göre SPX için 1950'den bu yana en kötü ortalama performansa sahip olan Eylül ayındaki piyasanın tarihsel performansıdır. Her ne kadar Wells Fargo portföy kararlarının yalnızca mevsimsel trendlere dayalı olarak alınmasını tavsiye etmese de, Önümüzdeki aylarda piyasada bir miktar dalgalanma ve oynaklık bekleniyor.

Wells Fargo, S&P 500'ün rekor zirvesine yaklaşması halinde, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin yanı sıra daha düşük derecelendirdikleri Tüketici İhtiyari, Tüketici Ürünleri, Emlak ve Kamu Hizmetleri gibi sektörlere olan riskin azaltılmasını öneriyor.

wells-fargo.png

"Bu fonların Enerji, İletişim Hizmetleri, Finans, Malzemeler ve Endüstriyeller dahil olmak üzere en yüksek puan alan büyük sektörlerimize yeniden tahsis edilmesini öneriyoruz."

Stratejistler ayrıca küçük ölçekli yurt içi hisse senetlerinin portföylerde nötr bir konuma getirilmesini tavsiye ediyor ve son zamanlardaki düşük seviyelere doğru gerilemeleri, tercih ettikleri sektörlerde satın alma fırsatları olarak görüyorlar.

İlgili Haberler