Broadcom yapay zekadan aldığı güçle gelirlerini artırdı, hisseleri fırladı

Broadcom yapay zekadan aldığı güçle gelirlerini artırdı, hisseleri fırladı

Broadcom yapay zeka çiplerinden elde edilen gelir tahminini artırdı, hisse senedi bölünmesini açıkladı.

A+A-

Broadcom Çarşamba günü yapay zeka çalışmalarına yardımcı olan çiplerden elde edilen yıllık gelir tahminini %10 artırdı ve bu yıl hisselerinde yaşanan ralliden yararlanmak için hisse senedi bölünmesini duyurdu.

California merkezli çip üreticisinin hisseleri genişletilmiş işlemlerde %12 arttı. Şirket, 2024 yılında yapay zeka bağlantılı çiplerden 11 milyar dolar gelir bekliyor ve bu rakam bir önceki tahmini olan 10 milyar dolardan daha yüksek.

Broadcom, OpenAI'nin ChatGPT'si gibi yapay zeka uygulamaları tarafından kullanılan büyük miktarda verinin taşınmasına yardımcı olan gelişmiş ağ yongaları üretiyor ve bu da onu patlamaya yoğun bir şekilde yatırım yapan işletmelerin faydalanıcılarından biri haline getiriyor.

Broadcom, ikinci çeyrekte yapay zeka ürünlerinden 3,1 milyar dolar gelir elde etti. Hisseleri 2023'te neredeyse iki katına çıktıktan sonra bu yıl şimdiye kadar %30'dan fazla yükselen şirket, hisselerini perakende yatırımcılar için daha uygun hale getirmek amacıyla 10'a 1 ileri hisse bölünmesi gerçekleştirecek.

Bölünmeye göre düzeltilmiş işlemlerin 15 Temmuz'da başlaması bekleniyor. Özel çip birimi, Nvidia'nın pahalı işlemcilerine olan bağımlılıklarını azaltmak isteyen büyük bulut sağlayıcılarından da sipariş aldı. Broadcom'un Google ve Meta için özel çipler ürettiği düşünülüyor.

Broadcom'un ağ ve özel çiplerini barındıran yarı iletken çözümleri segmentinden elde ettiği gelir, çeyrekte yaklaşık %6 artışla 7,20 milyar dolara yükseldi.

Creative Strategies analisti Ben Bajarin "Veri merkezi pazarı yapay zeka sunucularına geçtikçe Broadcom'un yükseliş potansiyeli son derece yüksek. Birçok açıdan (Broadcom) Nvidia'dan sonra bu değişimden en çok yararlanan ikinci şirket olacak" dedi.

Şirketin altyapı yazılımı segmentinden elde ettiği gelir, kısmen VMware'i satın alması sayesinde iki kattan fazla arttı.
Broadcom tüm yıl gelir tahminini 1 milyar dolar artırarak 51 milyar dolara yükseltti. Ayrıca yıllık çekirdek kâr tahminlerini yükseltti ve ikinci çeyrek düzeltilmiş hisse başına kazanç ve gelir için LSEG tahminlerini aştı.

İlgili Haberler