Buffet, BofA hisselerindeki satışlarına kesintisiz devam ediyor

Buffet, BofA hisselerindeki satışlarına kesintisiz devam ediyor

Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’i Bank of America Hisselerini 12 Gün Üst Üste Sattı

A+A-

Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway, son 12 işlem gününde üst üste satış yaparak yaklaşık iki ay önce başlattığı Bank of America'daki (BofA) hisselerini azaltmayı sürdürdü.

Bu satışlar, hisse senedinin iki yılın en yüksek seviyesine ulaştığı günün hemen ertesinde, 17 Temmuz tarihinde 12,7 milyon hissenin satılmasıyla başladı. En son satış ise Salı günü gerçekleşti ve 3 milyon hisse daha elden çıkarıldı.

f-020.jpg

Toplamda 7,19 milyar dolar değerinde 174,67 milyon Bank of America hissesi satışı gerçekleştiren Berkshire Hathaway, bu hamlelere rağmen halen 858,18 milyon hisseye sahip. Bu da şirketin, bankanın mevcut hisselerinin %11,06’sına sahip olduğu anlamına geliyor. Gün içinde %1,3 düşüşle 38,77 dolar seviyesine inen Bank of America hisseleri üzerinden, Buffett’ın elindeki hisselerin toplam değeri 33,27 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Buffett’ın, hisse oranını %10’un altına düşürmesi halinde, yaptığı satışları iki gün içinde açıklama zorunluluğu kalkacak. Bunun gerçekleşmesi için yaklaşık 82,2 milyon hisse daha satması gerekiyor ki, bu da mevcut fiyatlarla 3,19 milyar dolar değerinde ek satış yapılması anlamına geliyor.

 

İlgili Haberler