ABD'de bu hafta küresel ölçekte olduğu gibi şubat ayına ilişkin IHS Markit öncü PMI verileri takip edilecek. ABD'de üretimdeki ve yeni siparişlerdeki artış ile imalat PMI 57,1'den rekor seviye olan 59,2'ye yükselmiş, hizmet PMI ise 54,8'den 58,3'e yükselmişti. Burada aşılama sürecinin başlaması ve özellikle teşvik paketine ilişkin olumlu beklentilerin PMI rakamlarına yansıdığını görmüştük fakat raporda girdi maliyetinin ve fiyatların yükseldiği, istihdama ilişkin alt endekslerde düşüş olduğu ve temmuzdan beri en düşük seviyede olduğu vurgulanmaktaydı ki ocak ayına ilişkin istihdam verileri de bu durumu doğrulayarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Aşı sürecinin ve mutasyonlu virüsün belirsizlik kaynağı olmaya devam etmesi nedeniyle PMI rakamlarında kısmi gerileme beklenebilir. Çarşamba günü ocak ayına ilişkin perakende satışlar, sanayi üretimi, ÜFE, kapasite kullanım oranı verileri takip edilecek. Aralık ayında perakende satışlar verisi düşük talep ve online satışların azalmasıyla aylık %0,7 düşüş kaydetmişti. Ocak ayında ise teşvik paketine ilişkin olumlu beklentilerin harcamalara yansıması ile aylık artış beklenmekte. Sanayi üretimi aralıkta aylık %1,6 artmıştı. İmalat PMI verilerinin güçlü genişleme bölgesinde gelmesi ve kısıtlamaların üretimi çok fazla etkilememesi nedeniyle ocak ayında aylık artış görülmesi beklenmekte. Ayrıca çarşamba günü FOMC toplantı tutanakları da takip edilecek. Daha önce piyasada varlık alımlarının ne zaman başlayabileceğine dair tartışmalar izlenmişti fakat Powell açıklamalarında buna dair sinyal vermemişti. Perşembe günü de haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Geçtiğimiz haftalarda yeni işsizlik maaşı başvurularında sınırlı bir iyileşme gözlemlesek de pandemi öncesi seviyelerin üzerindeki seyrini sürdürmekte ve güçlü bir teşvik paketine ihtiyaç olduğuna işaret etmekte.
Avrupa tarafında haftaya AB'ye ilişkin aralık ayı sanayi üretimi ve dış ticaret ve Almanya'nın son çeyrek nihai GSYH izleyerek başlayacağız. Salı günü ise AB'nin son çeyrek revize büyüme verileri takip edilecek. Öncü veriler Avrupa genelinde ekonominin tekrar daralma bölgesine geçtiğini göstermişti. Açıklanan verilere göre AB ekonomisi son çeyrekte yıllık %5,1, çeyreklik bazda ise %0,7 daralmıştı. Cuma günü şubat öncü PMI verileri izlenecek. Bir önceki ay kısıtlamalarla hizmet sektörü PMI verilerindeki belirgin düşüş bileşik PMI'nın gerilemesine neden olmuştu. AB geneli 2021 yılına keskin bir düşüşle başlamış ve imalat PMI üretim endeksi son 7 ayın en düşüğüne gerilemişti. İngiltere'de ise PMI verilerindeki düşüş Avrupa'ya göre daha belirgindi. Kısıtlamalara ek olarak Brexit sonrası artacak maliyetler ve ihracattaki olası düşüş PMI verilerinde belirleyici olmuştu. PMI verileri son çeyrekte görülen daralmanın devam edip etmediği hakkında ipucu verecektir. Beklentilere yönelik olarak bu hafta şubat ayı Almanya ve AB'ye ilişkin ZEW beklentiler endeksi ve tüketici güven endeksi izlenecek. Devasa teşviklere rağmen vaka sayılarındaki seyir, mutasyonlu virüs haberleri ve aşılama sürecinin yavaş ilerlemesi tüketici güveninde ve diğer beklentilere ilişkin endekslerde tatmin edici yükselişi engellemekte. Perşembe günü ayrıca ECB tutanakları da izlenecek.
Çin'de haftanın ilk 3 iş günü tatil ve hafta boyunca önemli bir veri akışı bulunmamakta. Japonya'da ise çarşamba günü dış ticaret verileri ve cuma günü PMI verileri takip edilecek.