Cardano (ADA) fiyatı 4 aylık durgunluğu kırmaya hazır mı?

Cardano (ADA) fiyatı 4 aylık durgunluğu kırmaya hazır mı?

Cardano fiyatı Çarşamba günkü piyasa seansında %1,35 düşerek şu anda 0,345 dolardan işlem görüyor. Hafif düşüş, Haziran 2024'ten bu yana bozulmadan devam eden yatay trendin devam ettiğine işaret ediyor.

A+A-

Layer-1 kripto para birimi olan Cardano, son dört aydır yatay bir hareket sergileyerek sürdürülebilirliğini 0,03 $ seviyesinin üzerinde öngördü. Alt destekteki yenilenen yükseliş ivmesi, hakim eğilimi yana kaydırarak piyasa duyarlılığında bir değişiklik öngördü.

Günlük grafik incelendiğinde bu konsolidasyonun simetrik bir üçgen formasyonu oluşturduğu görülüyor. Teorik olarak bu formasyon, birbirine yaklaşan iki trend çizgisi içinde yankılanan bir yanal hareketi yönlendirerek bir sonraki kırılma için hakim momentumu geri kazanıyor.

Cardano fiyatı 0,353 dolardan işlem görürken piyasa değerini 12,37 milyar dolara yükseltti. Formasyonun uygun bir birikim bölgesi olarak hareket etmesi halinde, ADA fiyatı %11,5 artarak 0,4$'lık genel trendin üzerine çıkacak.

200 günlük üstel hareketli ortalamanın genel trend çizgisiyle çakışması yüksek bir arz bölgesi oluşturuyor. Dolayısıyla, genel trend çizgisinden olası bir kırılma, bu çok aylık konsolidasyonun sonunu işaret edecek ve daha yüksek toparlanmanın önünü açacak.

Kırılma sonrası ralli, %15'i 0,457$ direncine ve ardından 0,52$'a kadar yükseltebilir.

Ayrıca, Cardano'nun 1 milyon ila 10 milyon coin tutan cüzdanlara sahip büyük sahipleri, son zamanlarda birikimlerini 5,57 milyardan 5,77 milyar ADA'ya çıkararak %3,59'luk bir büyüme kaydetti. Holdinglerdeki bu artış, büyük yatırımcılar arasında artan güvene işaret ederek potansiyel yükseliş hissiyatına ve Cardano'nun uzun vadeli değerine olan inanca işaret ediyor.

Büyük sahipler tarafından yapılan bu tür birikimler genellikle yukarı yönlü fiyat hareketlerinden önce gelir.

Aksine, Cardano fiyatı genel trend çizgisinden düşerse, konsolidasyon önümüzdeki haftalar veya aylar boyunca devam edecektir.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler