Cardano (ADA) yatırımcıları kârlarını korumak için satışa geçti

Cardano (ADA) yatırımcıları kârlarını korumak için satışa geçti

Cardano (ADA) fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Peki bu yükseliş hareketlerini ne yönlendiriyor?

A+A-

Cardano'nun son dönemdeki fiyat artışı dikkat çekiyor ancak 0,38$ seviyesine ulaşmadan önce artış durabilir. Bunun başlıca nedeni, ADA yatırımcıları arasında kâr verilerindeki artışın satış faaliyetlerini teşvik etmesi. Fiyat artışı, fiyatın dokuz ayın en düşük seviyesine indiği Temmuz çöküşünün ardından ağ için beklenen toparlanmayı sağladı.

ADA'nın son hareketlerini ne yönlendiriyor?

Geçtiğimiz 24 saat içinde ADA %8'lik bir artış yaşadı ve üç gün içinde ADA arzının %12'si kârlı hale geldi. Kârlılıktaki bu hızlı değişim, yatırımcılar kazançlarını güvence altına almak istedikçe bir satış dalgasını tetikleyebilir.
Sonuç olarak, ADA sahipleri arasında artan satış eğilimi Cardano'nun fiyatı üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaratarak son dönemdeki kazançları sekteye uğratabilir ve piyasaya dalgalanma getirebilir. Özellikle, ADA için ortalama elde tutma süresinin beş aya kadar uzamış olması, orta vadeli sahiplerin bile satmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Eski tokenlar hareket etmeye başladığında, bu durum fiyat dinamiklerini etkiler çünkü bu token sahipleri genellikle dirençli olarak görülür. Bu kişilerin eylemleri güvenin azaldığını gösteriyor ve bu da Cardano için son dönemdeki kazançların kaybedilmesine neden olabilir.


İlgili Haberler