CDT: Büyük teknoloji cenneti sonsuz değil

CDT: Büyük teknoloji cenneti sonsuz değil

Bugün ABD endekslerinin vadeli piyasadaki işlemleri, hisse senetlerinin daha fazla rekor seviyelere ulaşmaya çabalayacağını gösteriyor.

A+A-

Bugün ABD endekslerinin vadeli piyasadaki işlemleri, ABD'li yatırımcıların Bağımsızlık Günü tatilinden geri döneceklerini ve hisse senetlerinin daha fazla rekor seviyelere ulaşmaya çabalayacağını gösteriyor.

Bununla birlikte, S&P 500 ve Nasdaq Bileşik endeksinin yeni zirvelere ulaşması, işgücü piyasasının Fed'i faiz oranlarını düşürmekten caydıracak kadar sıcak olmadığını ve ABD'de faiz indirimi korkusu yaratacak kadar da soğuk olmadığını gösteren istihdam verilerine bağlı olabilir. 

Bu tür durgunluk korkuları, kurumsal içeriden bilgi ticareti faaliyetlerini analiz etme konusunda uzmanlaşmış, kaldıraçsız, uzun süredir yalnızca ABD hisse senedi hedge fonu olan CDT Capital Management'ı şimdiden etkisi altına aldı. CDT, işgücü piyasasındaki çatlakları, tüketici sağlığının bozulduğunu ve endüstriyel faaliyetlerin azaldığını gösteren son verilere işaret ediyor.

DAVID PAPSON

Bu hafta yayınlanan bir strateji güncellemesinde, CEO David Papson liderliğindeki New York merkezli CDT, ekonominin hızla kötüleşmesiyle birlikte megacap teknoloji hisselerinin geçmişte piyasayı desteklemeye yardımcı olan sığınaklar olamayacağı konusunda uyarıyor.

CDT, "Piyasa tarihte hiçbir zaman sadece bir avuç ismin elinde bu kadar yoğunlaşmamıştı. On yıl önce, ilk 10 şirket endeksin yalnızca %14'ünü temsil ediyordu ve daha fazla bağlam için, eğer S&P 500 eşit ağırlıklı olsaydı, o zaman on şirketin tümü endeksin yalnızca %2'sini temsil ederdi." diyor.

Riskten korunma fonu, bu yoğunlaşmayı yönlendiren iki açık dinamiğin olduğunu düşünüyor: Yapay zekaya duyulan heyecan ve megacap teknolojisinin ekonomik yavaşlamalar karşısında savunmacı bir pozisyon olarak görülmesi gerçeği.

CDT, ikincisinin yanlış olduğunu söylüyor. “'Yüksek kaliteli işletmeler' - 'yüksek kaliteli bilançolar' ve sonsuza kadar kazanç artışı algısı kisvesi altında, piyasa uzmanları herkesin bildiği gibi teknolojiyi iş döngüsünden güvenli bir sığınak olarak tavsiye ediyor, ancak neredeyse ASLA fiyat hakkında konuşmuyorlar" ifadelerini kullanıyor.

Tüm işletmeler döngüseldir. CDT, ekonomik düşüşün Apple'dan yerel berbere kadar her büyüklükteki endüstrinin kazançlarını etkileyeceğini öne sürüyor. Tek fark döngüye olan hassasiyet derecesi olarak görünüyor.

CDT, kanıt olarak, reklam harcamalarında ılımlı bir daralmanın piyasanın en sevilen isimlerinden bazılarının hisselerini vurduğu ve analistlerin aşağıda gösterildiği gibi savunmacı olarak nitelendirdiği 2022 yılını gösteriyor.

CDT, "Bu şirketlerin harika şirketler olduğundan kimsenin şüphesi yok, ancak onları tavsiye edenler görünüşe göre 'yüksek kalite' için ödenen bedeli hesaba katmamışlar" diyor.

CDT'nin normal kazanç büyümesi tahminine göre piyasa, ortalama fiyat/kazanç oranından bir standart sapma uzakta işlem görüyor.

CDT, "Bu değerlemede, bu en yoğun piyasa iş döngüsünü bir risk olasılığı olarak görmüyor bile. Fakat bu arada, piyasa kurtarıcı cennetler ararken, mega kaplar sahte bir koruma hissi sağlayacak ve bu da değerlemeleri daha da yukarılara çıkaracak - ta ki sertçe düşene kadar." diyor.

CDT aynı zamanda birçok mega büyük teknoloji şirketinin üst düzey yöneticilerinin satış yaptığını gözlemliyor; bu, "içeriden gelenlerin duyarlılığını ölçmek için güvenilir bir sinyal olmasa da, mantıksal olarak en iyi ihtimalle tarafsız bir gösterge ve en kötü ihtimalle bir uyarıdır."

Bütün bunlar göz önüne alındığında CDT, nakit toplama zamanının geldiğini söylüyor. Hedge fonu, "Bugün, yüksek piyasa değerlemesi, nispeten yüksek risksiz nakit getirisi ve zayıflayan işgücü piyasası nedeniyle yaklaşık %10 rezervimiz var" dedi.

CDT'nin portföyünün dörtte üçü kamu hizmetleri, sağlık hizmetleri ve bankacılıktan oluşuyor; bu üç sektör, esnek nakit akışına sahip olduğuna ve istikrarlı büyüme trendleri açısından çok cazip değerlemelerle ticaret yaptığına ve bazı dikkate değer içeriden satın almaların görüldüğüne inanıyor.

İlgili Haberler