ChatGPT'nin mimarı yapay zeka çipi için Broadcom'un kapısını çaldı

ChatGPT'nin mimarı yapay zeka çipi için Broadcom'un kapısını çaldı

OpenAI, Broadcom ile yeni yapay zeka çipi geliştirme konusunda görüşmeler yapıyor.

A+A-

The Information'ın Perşembe günü konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, ChatGPT'nin mimarı OpenAI, yeni bir yapay zeka çipi geliştirmek üzere Broadcom da dahil olmak üzere çip tasarımcılarıyla görüşüyor. OpenAI; ChatGPT, GPT-4 ve DALL-E3 gibi yapay zeka modellerini geliştirmek için ihtiyaç duyduğu pahalı grafik işlem birimi sıkıntısını aşmak üzere yapay zeka çiplerini kendi başına üretme fikrini araştırıyor.

Microsoft destekli şirketin, çevrimiçi arama devinin kendi yapay zeka çipi olan tensör işleme birimini üreten eski Google çalışanlarını işe aldığını ve bir yapay zeka sunucu çipi geliştirmeye karar verdiğini belirtti. OpenAI sözcüsü Information'a yaptığı açıklamada, "OpenAI, yapay zekanın faydalarının yaygın olarak erişilebilir olmasını sağlamak için gereken altyapıya erişimi artırma konusunda endüstri ve hükümet paydaşlarıyla sürekli görüşmeler yapıyor" dedi.

Bloomberg News bu yılın başlarında OpenAI CEO'su Sam Altman'ın Intel, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ve Samsung Electronics gibi çip üreticileri ile yarı iletkenler üretmek üzere bir fabrikalar ağı kurmak için milyarlarca dolar toplamayı planladığını bildirdi.

İlgili Haberler