Çin altın alımlarını dördüncü ay da durdurdu: Peki bunun anlamı ne?

Çin altın alımlarını dördüncü ay da durdurdu: Peki bunun anlamı ne?

Çin Merkez Bankası Ağustos'ta altın alımlarını dördüncü ay da üst üste durdurdu. Peki bu altın fiyatları için ne anlama geliyor?

A+A-

Cumartesi günü açıklanan resmi verilere göre Çin Merkez Bankası Ağustos ayında rezervleri için altın alımını dördüncü ay üst üste erteledi. Çin'in altın rezervleri geçen ayın sonunda 72,8 milyon ince troy ons olarak gerçekleşti. Ancak altın rezervlerinin değeri Temmuz sonundaki 176,64 milyar dolara kıyasla 182,98 milyar dolara yükseldi. Altın fiyatları bu yıl ABD'nin faiz indirimlerinin yakın olduğuna dair bahisler ve jeopolitik ve ekonomik belirsizlikten kaynaklanan güvenli liman talebi nedeniyle yükseliyor ve merkez bankaları güçlü alımlar yapıyor.

Altın fiyatları bu yıl şimdiye kadar %21 arttı ve 20 Ağustos'ta ulaştığı 2.531,60 dolarlık rekor seviyenin biraz altında seyrediyor. Çin Merkez Bankası (PBOC) alımlarına ara vermeden önce 18 ay üst üste altın satın almıştı. 2023 yılında dünyanın en büyük tek altın alıcısı olan merkez bankasının alımlarını durdurma kararı son aylarda Çinli yatırımcıların talebini azaltmaya yardımcı oldu.

Çin altın alımlarını sürdürecek

Julius Baer analisti Carsten Menke, PBOC'nin yüksek fiyatlara rağmen, rezerv varlık olarak ABD dolarına daha az bağımlı olma arzusu gibi ekonomik olmaktan öte siyasi motivasyonlar nedeniyle alımlara bir noktada devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler