Çin dördüncü ay üst üste altın alımlarını durdurdu

Çin dördüncü ay üst üste altın alımlarını durdurdu

Çin Merkez Bankası (PBOC) altın alımlarından geri durmaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre PBOC ağustos ayında da rezervlerine altın yığmadı.

A+A-

Çin Merkez Bankası (PBOC), fiyatların rekor seviyeye yükseldiği Ağustos ayında rezervlerine üst üste dördüncü ay da altın eklemedi.
Cumartesi günü açıklanan resmi verilere göre, Çin Merkez Bankası'nın elindeki külçe altın geçen ayın sonunda değişmeyerek 72,8 milyon ons oldu. PBOC, bu yılın Nisan ayına kadar üst üste 18 ay boyunca stoklarını artırarak külçe fiyatlarındaki yükselişi desteklemeye yardımcı olmuştu.

PBOC'nin alımlarını durdurması, ilk yarıdaki güçlü alımların ardından yükselen fiyatların küresel merkez bankası talebini azalttığına dair işaretlere katkıda bulunuyor. Yine de birçok analist, merkez bankası alımlarının bu yıl külçe için önemli bir itici güç olmaya devam edeceğini düşünüyor.
Bu yıl %20'den fazla yükselen külçe altın, yatırımcıların Federal Rezerv'in parasal gevşemesine yönelik beklentilerinin artmasıyla Ağustos ayında şimdiye kadarki en yüksek seviyesine çıktı. Yüksek fiyatlar son zamanlarda Çin'de mücevher gibi isteğe bağlı ürünlerin perakende satışlarına zarar vermiş olsa da, yatırımcılar zayıf ekonomiden servetlerini korumaya çalıştığı için külçe altın ve altın paralar giderek daha popüler hale geliyor.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler