Çin'de talebin düşüşü ve doların güçlenişi ile bakır fiyatları zayıfladı

Çin'de talebin düşüşü ve doların güçlenişi ile bakır fiyatları zayıfladı

Çin'den gelen talebin zayıflaması ve doların güç kazanmasıyla bakır fiyatları geri çekildi.

A+A-

Bakır vadeli işlemleri Çarşamba günü, güçlenen dolar ve en büyük tüketici Çin'deki zayıf talep görünümünün piyasayı baskılamasıyla geriledi.

 Londra Metal Borsası'nda üç aylık bakır kontratının ton fiyatı TSİ 05:20 itibariyle %0,4 düşüşle 9.533 dolar seviyesindeydi.

 Yatırımcıların temkinli davranması ve hafta sonuna doğru ABD enflasyon verilerinin açıklanması için geri sayımda bulunması nedeniyle dolar Çarşamba günü güçlü seyretti ve 160 yen bariyerinin eşiğinde işlem gördü.

 Doların yükselmesi, dolar cinsinden fiyatlandırılan metalleri diğer para birimleri sahipleri için daha pahalı hale getiriyor.

 Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda en çok işlem gören Temmuz vadeli bakır kontratı %1,5 düşüşle 77.630 yuan/ton (10.684,60 USD) oldu.

 ANZ Research, "Bakır zayıf ekonomik verilerin ardından son günlerde baskı altında, Avrupa ve ABD'deki öncü PMI verilerinin ardından imalat için küresel görünüm zayıf kalmaya devam ediyor. Bu durum alüminyum, bakır ve nikel gibi metaller için artan stoklarla daha da kötüleşti" dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler