Çin'den gelen elektrikli araçlar için vergi 4 kat artırılıyor

Çin'den gelen elektrikli araçlar için vergi 4 kat artırılıyor

Çin'in elektrikli araç sektöründe büyük bir tehdit haline gelmesi ile birlikte ABD yönetimi bu araçlardan aldığı vergiyi dört katına çıkarmaya hazırlanıyor.

A+A-

ABD basınında yer alan haberlere göre, Çin'in temiz enerji ürünlerinin ihracatını artırdığına dair işaretler Washington'da endişeye neden oldu.

Biden yönetiminin önümüzdeki günlerde Çin'den ithal edilen temiz enerji ürünlerine yönelik gümrük vergilerini artırmaya hazırlandığı ve Çin menşeli elektrikli araçlara uygulanan verginin yaklaşık 4 katına çıkarılacağı kaydedildi.

14 Mayıs'ta açıklanması beklenen tarifelerin, Çin menşeli kritik mineralleri, güneş enerjisi ürünleri ile bataryaları etkileyeceği belirtildi.

ABD'li yetkililerin özellikle elektrikli araçlara odaklandığı ve tarife oranını yüzde 25'ten yaklaşık yüzde 100'e çıkarmalarının beklendiği ifade edildi.

Onüç aracı kurumdan altı hisse senedi önerisi

Onüç aracı kurumdan altı hisse senedi önerisi

Borsa İstanbul'da 10 Mayıs 2024'te onüç aracı kurum altı hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o hisseler ve hedef fiyatları

AKSEN hissesi için üç aracı kurum  hedef fiyatı açıkladı

AKSEN hissesi için üç aracı kurum hedef fiyatı açıkladı

Yapı Kredi Yatırım, Vakıf Yatırım ve Şeker Yatırım Aksa Enerji (AKSEN) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o raporlar...

EREGL hissesi için beş aracı kurum  hedef fiyatı açıkladı

EREGL hissesi için beş aracı kurum hedef fiyatı açıkladı

Vakıf Yatırım, Şeker Yatırım, TEB Yatırım, Alnus Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım, EREGL (Ereğli Erdemir) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

İlgili Haberler