Çin'den gelen satış rakamları Tesla'nın yüzünü güldürdü

Çin'den gelen satış rakamları Tesla'nın yüzünü güldürdü

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'nın Çin yapımı elektrikli araç satışları Ağustos ayında dikkat çeken bir yükseliş kaydetti.

A+A-

Çin Binek Otomobil Birliği'nin (CPCA ) Pazartesi günü açıkladığı verilere göre, ABD'li otomobil üreticisi Tesla'nın Çin'de üretilen elektrikli araçlarının satışları Ağustos ayında bir önceki yıla göre %3 arttı.

Çin yapımı Model 3 ve Model Y araçlarının teslimatları Temmuz ayına göre %17 arttı.

Çinli rakibi BYD, Dynasty ve Ocean serisi elektrikli ve plug-in hibrit araçlarıyla Ağustos ayında binek araç satışlarında yıllık bazda %35,3'lük bir artış kaydederek 370.854 adetlik yeni bir aylık zirveye ulaştı.

Leapmotor ve Li Auto dahil olmak üzere diğer yerel elektrikli araç rakipleri de daha yüksek satışlar bildirdi.

Tesla'nın yurtiçi satışları ve Avrupa ve diğer ülkelere ihracatı da dahil olmak üzere Çin'deki rakamlarının yükselmesi, yerel alıcılar için genişletilmiş teşviklerin yanı sıra hükümet desteğini kazanma konusundaki atılımlar sayesinde gerçekleşti.

Tesla'nın Çin satışlarındaki artış trendi, ABD'li elektrikli araç devinin küresel işten çıkarmalarının bir parçası olarak yerel satış gücünün küçülmesine rağmen üçüncü çeyrekte de devam ediyor gibi görünüyor.

China Merchants Bank International (CMBI) tarafından yapılan veri ve analizlere göre, Temmuz ayında Tesla'nın üçüncü kademe şehirlerdeki teslimatları yıllık bazda %78 artarken, Hangzhou ve Nanjing gibi ikinci kademe şehirlerdeki satışları %47 oranında yükseldi.

Hong Kong'daki CMBI analisti Shi Ji, “Tesla'nın perakende satış hacminin, küçük şehirlerdeki güçlü büyümenin desteğiyle Ağustos ayında 65.000 adede ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bu ivme Eylül ayında da devam ederse, Tesla 3Ç24'te Çin'deki en yüksek çeyreklik satış hacmine ulaşabilir” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler