Çinli otomotiv devi Avrupa'da fiyatları gümrük vergileri nedeniyle artırmayacak

Çinli otomotiv devi Avrupa'da fiyatları gümrük vergileri nedeniyle artırmayacak

Çin-İsveç markası Lynk & Co'nun Avrupa CEO'su, gümrük tarifeleri nedeniyle Avrupa'da fiyatları artırmayacağını söyledi.

A+A-

Çin-İsveç elektrikli araç markası Lynk & Co, araç üzerindeki gümrük vergilerinin maliyetini tüketicilere yansıtmak niyetinde olmadığını söyledi. Markanın Avrupa CEO'su Nicolas Appelgren, Frankfurt'taki Automechanika otomobil fuarında verdiği bir röportajda, “Yapamayız - rakiplerin çoğu Avrupa'da üretiliyor. Otomobili pazarda doğru fiyatlandırmamız ve oradan çalışmamız gerekiyor” dedi.

Yine de, Zhejiang Geely Holding Group ve Volvo Cars'ın ortak sahibi olduğu marka, bölgede bir sonraki bataryalı elektrikli otomobilini piyasaya sürdüğünde, bunun Avrupa'da üretileceğini söyleyen Appelgren, Geely'nin bir fabrika için yer araştırdığını da sözlerine ekledi.

Lynk & Co'nun kompakt bir SUV olan bataryalı-elektrikli aracı, Avrupa Komisyonu'nun Çin'de üretim yapan elektrikli araç üreticilerine yönelik haksız sübvansiyonlara karşı koyma planları çerçevesinde %18,8'lik bir gümrük vergisine tabi olacak.

Otomobil üreticisi, Almanya'da yaklaşık 40.000 ila 45.000 Euro (49.621,50 $) arasında satılan Volvo'nun EX30 ve Zeekr'in X'i ile aynı platforma dayanan kompakt bir SUV olan araç için henüz bir fiyat açıklamadı.

Appelgren, “Bir çözüm bulmamız gerekiyor ama bu boğazımıza bıçak dayamak değil” dedi.

Appelgren'in yorumları, SEAT/CUPRA otomobil markalarının CEO'su Wayne Griffiths'in, yine Çin'de üretilen CUPRA Tavascan'a uygulanan %21,3'lük gümrük vergisinin şirketin mali geleceğini riske atacağı yönündeki sözleriyle çelişiyor.

Şirket önümüzdeki yıl yeni bir plug-in hibrid piyasaya sürmeyi ve satışlarını bölgedeki elektrikli araç alımlarının çoğunluğunu oluşturan filo alıcılarına genişletmeyi planlıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler