Citi'den TAVHL için yatırım tavsiyesi

Citi'den TAVHL için yatırım tavsiyesi

Citigroup tarafından yayınlanan raporda, Tav Havalimanları için grubun değerlendirmesine ve yatırım tavsiyene yer verildi.

A+A-

Yayınlanan raporda, "Önde gelen havayollarının güçlü siparişlerinin de gösterdiği gibi, TAV'ın önümüzdeki birkaç yıl boyunca Türkiye'de artan turizmden faydalanmaya devam edeceğine inanıyoruz. Antalya ve Almatı havalimanlarındaki terminal genişletmesi, yakın-orta vadede daha fazla büyüme potansiyelinin yanı sıra marj iyileştirme kapsamı da sunuyor." ifadelerine yer verilerek "TAV'da AL tavsiyesi ve 320 TL hedef fiyatı ile yatırım tavsiyesi başlatıyoruz." denildi. 

Yolcu Trafiğini Artıracak Güçlü Turizm Büyümesi — Türkiye ve Kazakistan'daki güçlü turizmin etkisiyle trafik Yıllık büyüme hızının 2023-26'ya göre yaklaşık %10 civarında olmasını bekliyoruz. Türkiye'de kişi başına düşen seyahatlerin önümüzdeki yirmi yılda üç kat artması bekleniyor (kaynak: Airbus, Sabre, IHS). Bu da uzun vadeli büyüme fırsatları sağlıyor. Ayrıca, önemli havayollarının (Türkiye'de Türk Hava Yolları ve Pegasus ve Kazakistan'da Air Astana) siparişleri, TAV'ın havalimanlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde güçlü bir trafik artışına hazır olduğunu gösteriyor.

Odak Noktası İnorganik Büyümeye Devam Ediyor — TAV, 2000 yılında Türkiye'de 1 Havalimanı ile başlayan havalimanı portföyünü, şu anda 8 ülkeye yayılmış ve CEEMEA bölgesinde güçlü bir etkiye sahip 15 havalimanına kadar önemli ölçüde genişletti. Şu anda Karadağ, Kuveyt vb. dahil olmak üzere havalimanı trafiğini 2,5 kat artırabilecek 2-3 yeni sözleşme arıyor.

 

Almatı ve Antalya'da Olumlu Teklifler — Yeni terminallerin açılmasıyla (Antalya'daki perakende alanının üçe katlanmasıyla) hem Antalya hem de Almatı havalimanlarında perakende gelirlerinde artış görüyoruz. Antalya Havalimanı'nda yolcu ücretlerindeki artış ve Almatı Havalimanı'ndaki gelir karışımındaki değişimin yakın vadede gelirleri ve marjları artırması muhtemel.

2025'ten itibaren güçlü Serbest Nakit Akışı(SNA) Temettülerin Yeniden Başlatılmasına yol açacaktır — TAV'ın SNA'sının, yatırım harcamaları döngüsünün tamamlanmasına yaklaşırken, 2024'te başabaş noktasından itibaren 2025 Mali Yılı'nda 300 milyon Euro'nun üzerine çıkmasını bekliyoruz. Bunun, şirketin temettü politikasına (%50 ödeme) devam etmesine ve 25/26 mali yılında sağlıklı bir temettü getirisi beklemesine olanak sağlayacağına inanıyoruz.

Değerleme ve Riskler — TAV'ı her bir varlığını ayrı ayrı değerleyerek SOTP yöntemiyle değerliyoruz ve 320 TL/hisse TP'ye ulaşıyoruz. FD/FAVÖK'te TAV, 2520 Mali Yılı tahminlerimize göre ortalama emsal gruba göre %40'a varan indirimle işlem yapıyor. Bu indirimin, daha iyi büyüme potansiyeli, havaalanlarının genişlemesi ve artan varlıkların süresi nedeniyle daralacağına inanıyoruz. TP'mize yönelik temel riskler şunlardır:
1) İmtiyaz süresinin sona ermesi;
2) Turizmde yavaşlama;
3) Makroekonomik koşullar ve artan enflasyon ve
4) Jeopolitik istikrarsızlık
 

İlgili Haberler