CrowdStrike etkisi sürüyor: Mavi ekran tamamen çözülemedi

CrowdStrike etkisi sürüyor: Mavi ekran tamamen çözülemedi

CrowdStrike mavi ekran hatasının ardından bugün itibariyle etkilenen %97'sinden fazlasının tekrar çevrimiçi olduğunu açıkladı. Yani bir haftalık uzun bir sürenin ardından hala erişim sorunu yaşayan sistemler var.

A+A-

CrowdStrike'ın CEO'su George Kurtz Perşembe günü yaptığı açıklamada, siber güvenlik firmasının bir yazılım güncellemesinin küresel bir kesintiyi tetiklemesinden yaklaşık bir hafta sonra Windows sensörlerinin %97'sinden fazlasının tekrar çevrimiçi olduğunu söyledi.
Şirketin Falcon platform sensörü, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar gibi cihazlara yüklenen ve onları tehditlerden koruyan bir güvenlik aracı. Kesinti, gelişmiş platformun Microsoft'un Windows işletim sistemini çalıştıran bilgisayarların çökmesine ve mavi ölüm ekranını göstermesine neden olan bir hata içermesi nedeniyle meydana geldi.

Microsoft Cumartesi günü yaptığı açıklamada, uçuşların durmasına, yayıncıların yayından kalkmasına ve müşterilerin sağlık hizmetleri ya da bankacılık gibi hizmetlere erişememesine neden olan kesintiden yaklaşık 8,5 milyon Windows cihazının etkilendiğini belirtti.

Kurtz, LinkedIn'de yeni sekmede açılan bir gönderide "Otomatik kurtarma tekniklerinin geliştirilmesi ve tüm kaynaklarımızın müşterilerimizi desteklemek için seferber edilmesi sayesinde kurtarma çabalarımız artırıldı" dedi.


İlgili Haberler