CVK Maden (CVKMD) yeni şirket alımında hisse devir sürecini tamamladı 

CVK Maden (CVKMD) yeni şirket alımında hisse devir sürecini tamamladı 

CVK Maden, daha önce satın alacağını açıkladığı Orta Truva Madencilik'i satın alma sürecinde hisse devir işlemlerinin tamamlandığını duyurdu 

A+A-

CVK Maden, daha önce satın alacağını açıkladığı Orta Truva Madencilik'i satın alma sürecinde hisse devir işlemlerinin tamamlandığını duyurdu 

CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin konuya ilişkin açıklamasında, Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.'nin ("Orta Truva") hisselerinin %100'ünün satın alınması konusunda hisse sahipleri Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş. ile sağlanan anlaşma uyarınca ilk ödemelerin yapıldığını ve  hisse devir işlemlerinin tamamladığını belirtti. Bu aşamada Ticaret Sicil Tescil sürecinin tamamlanmasının beklendiği ifade edildi. 

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 


"Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin 10.06.2024 tarihinde yapmış olduğu Finansal Duran Varlık Edinimi açıklamasında; Çanakkale ili dahilinde yer alan ve madencilik sektöründe "TV Tower Projesi" olarak bilinen polimetalik maden sahalarının sahibi Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş.'nin ("Orta Truva") hisselerinin %100'ünün satın alınması konusunda hisse sahipleri Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş. ile anlaşma sağlandığı kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Bu çerçevede taraflar arasında imzalanan hisse devir sözleşmesi uyarınca 04.10.2024 tarihi itibari ile devir işlemlerinin tamamlanmasına ilişkin olarak ilk taksit ödemesi olan 5.000.000 USD taraflara payları oranında ödenmiştir. Vadelendirilmiş tutarlar için vade tarihlerine sair toplam 6.500.000 USD tutarında banka teminat mektupları hisse sahipleri Pilot Investment Inc. ve Teck Madencilik San. Tic. A.Ş.'ye payları oranında teslim edilmiştir.

Orta Truva'nın 04.10.2024 tarihli Yönetim Kurulu ve Genel Kurul kararları ile hisse devir işlemleri tamamlanmış olup, ilgili yasal mevzuatlar kapsamında Ticaret Sicil tescil süreci tamamlandığında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla"

İlgili Haberler