CVK Madencilik (CVKMD) 280 milyon dolar finans temin etti 

CVK Madencilik (CVKMD) 280 milyon dolar finans temin etti 

CVK Madencilik'in bağlı ortaklığı Virtus Mining Ltd, New York merkezli bir konsorsiyumdan, 280 milyon Amerikan Doları tutarında finansman sağlanması konusunda bugün Ön Protokol imzaladı. 

A+A-

CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. KAP'ta yayınlanan açıklamasında Bağlı Ortaklığı Virtus Mining Ltd. ile New York, ABD merkezli finansman sağlayıcı kuruluşlar Orion Resource Partners (US) LP ile Hartree Partners, LP'nin oluşturduğu Konsorsiyum arasında 280 milyon Amerikan Doları tutarında finansman sağlanması konusunda bugün Ön Protokol imzalandığını duyurdu. 

Şirketin KAP'ta yer alan açıklaması şöyle oldu; 
"Bağlı Ortaklığımız Virtus Mining Ltd. ile New York, ABD merkezli finansman sağlayıcı kuruluşlar Orion Resource Partners (US) LP ile Hartree Partners, LP'nin oluşturduğu Konsorsiyum arasında 280 milyon Amerikan Doları tutarında finansman sağlanması konusunda bugün Ön Protokol imzalanmıştır.
Konsorsiyum'dan sağlanacak Ön Protokol'e konu finansmanın, Şirketimiz tarafından devralındığı geçtiğimiz günlerde duyurulan Yenipazar Polimetalik Maden Sahası'nın yatırımlarının finansmanında kullanılması amaçlanmaktadır.

Konsorsyium'dan sağlanacak 280 milyon ABD Doları tutarındaki finansman paketinin aşağıdaki gibi olması beklenmektedir:
* 140 milyon Amerikan Doları tutarındaki kısım için Metal Streaming Anlaşması
* 140 milyon Amerikan Doları tutarındaki kısım için Kredi Anlaşması
* Konsantre Offtake Anlaşmaları
İmzalanan Ön Protokol Anlaşması ile finansman görüşmelerinde bir sonraki aşamaya geçilmiş olup, Konsorsiyum tarafından yapılacak incelemelerin ardından Taraflar arasında Kredi ve Finansman Sözleşmeleri imzalanacaktır. Konsorsiyum ile yapılan görüşmelerde bu Kapanış Süresinin yaklaşık 4-6 ay arasında olması öngörülmektedir.
Kamuoyunun duyurulur.
Saygılarımızla"


Etiketler :
İlgili Haberler