CVK Madencilik (CVKMD) sermayesine ortak desteği 

CVK Madencilik (CVKMD) sermayesine ortak desteği 

CVK Maden (CVKMD) hakim ortağı satmış olduğu şirket hisselerden elde ettiği geliri şirkete sermaye avansı olarak aktardı. 

A+A-

CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hakim ortağı Hüseyin Çevik şirketin hisselerinde daha önce gerçekleştirdiği satıştan elde edilen 411 milyon 349 bin 359 TL'yi şirketin hesaplarına sermaye avansı olarak yatırdı. 

Şirket faiz ödenmeyecek olan bu sermaye avansını yeni şirket ve/veya ruhsat alımlarında, tesis inşaatlarında ve işletme sermayesi şeklinde kullanacak. 

CVK Maden'in KAP'ta yer alan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 

"Şirketimizin hakim ortağı Sayın Hüseyin ÇEVİK tarafından SPK onaylı Pay Satış Bilgi Formu kapsamında yapılan pay satışlarından elde edilen 411.349.359-TL bugün itibarıyla Şirketimiz hesaplarına sermaye avansı olarak yatırılmıştır.

Sayın Hüseyin ÇEVİK'in Pay Satış Bilgi Formu'ndaki beyanı doğrultusunda sermaye avansı olarak yatırılan bu fon için herhangi bir faiz işletilmeyecek olup, Şirketimize nakit olarak yatırılan bu fonun  yeni şirket ve/veya ruhsat alımlarında, tesis inşaatlarında ve işletme sermayesi şeklinde kullanılması söz konusudur.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla"

İlgili Haberler