CVK Madencilik'te (CVKMD) ortak satışına SPK onayı 

CVK Madencilik'te (CVKMD) ortak satışına SPK onayı 

CVK Madencilik'in hakim ortağı Hüseyin Çevik şirkette sahip olduğu hisselerin 2 milyon 940 bin adedinin satışı için SPK'dan onay aldı.

A+A-

CVK Madencilik'in hakim ortağı Hüseyin Çevik şirkette sahip olduğu B Grubu paylardan, toplam 2 milyon 940 bin TL nominal değerli kısmın borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesi amacıyla düzenlemiş olduğu "Pay Satış Bilgi Formu'nun onaylanması amacıyla, 06.05.2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurduğunu bildirmişti.

Hüseyin ÇEVİK'e bugün tebliğ edilen yazı ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun 11.07.2024 tarih ve 36/1032 sayılı toplantısında Pay Satış Bilgi Formu'nun onaylandığı bildirildi. 

Hüseyin Çevik, bu satıştan elde edeceği gelirin masraflar düşüldükten sonra kalan yarısını şirkete faizsiz sermaye avansı olarak koyacağını taahhüt etmişti. 

HÜSEYİN ÇEVİK 

Şirketin KAP'ta yayınlanan açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi; 
"Şirketimizin hakim ortağı Sayın Hüseyin ÇEVİK, çıkarılmış sermayemizde sahip olduğu B grubu paylardan, toplam 2.940.000 TL nominal değerli kısmının, borsada işlem gören niteliğine dönüştürülmesi amacıyla düzenlemiş olduğu Pay Satış Bilgi Formu'nun onaylanması amacıyla, 06.05.2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurduğunu Şirketimize bildirmişti.

Başvurunun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından olumlu karşılanması durumunda pay satışından elde edilecek gelirin (ilgili masrafları düşüldükten sonra) %50'sinin herhangi bir faiz işletilmeksizin Şirketimize sermaye avansı olarak konulacağı ve Şirketimize nakit olarak konulacak olan bu fonun yeni şirket ve/veya ruhsat alımlarında, tesis inşaatlarında ve işletme sermayesi şeklinde kullanılmasının öngörüldüğü daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Sayın Hüseyin ÇEVİK'e bugün tebliğ edilen yazı ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun 11.07.2024 tarih ve 36/1032 sayılı toplantısında Pay Satış Bilgi Formu'nun onaylandığı bildirilmiştir. Onaylı Pay Satış Bilgi Formu ekte yer almaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla"

Son dönemlerde günlük ortalama 250 bin lot civarında işlem olan hissenin grafiği şöyle: 
 

 

İlgili Haberler